Åh nej

Jag var ju sjuk nyligen. Sedan i torsdags har gullefjunet varit sjuk. Jag måste säga att båda de här incidenterna varit relativt hanterbara. Gullefjunet har haft lite nära till tårarna och varit småhängig, men inte alls farligt med tanke på att hon haft 39 graders feber. Hon har dessutom sovit hela nätterna. Ett barn som sover hela nätterna trots feber är mycket mer än man kan förvänta sig.

Idag har dock maken gått runt och suckat större delen av dagen. Berättat att han tror att han håller på att bli förkyld. När jag stod och lagade middag fick jag helt enkelt lov att be honom skriva en lapp och lägga framför mig på bänken så att jag inte skulle råka glömma bort att han håller på att bli förkyld.

Alldeles nyss meddelade maken att jag skulle räkna med att han “kommer att vara sängliggande hela dagen imorgon”. Imorgon blir alltså en jobbig dag för oss alla.

But it’s not all doom and gloom. Maken säger nämligen att jag alltid får någon sorts energifnatt varje gång han blir sjuk och drar igång stora projekt. Det här är naturligtvis elakt förtal.

Däremot känner jag att lägenheten är i stort behov av en storstädning och skattkammaren skulle behöva sig en ordentlig urblåsning igen. Jag har skjutit på det här länge nu. Imorgon blir kanske dagen när jag måste ta itu med allt detta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *