Äktenskapsrådgivning i Piteå

Idag var det någon som hittade hit till bloggen genom att googla ‘äktenskapsrådgivning i Piteå’. Personen i fråga stannade inte särskilt länge, hon eller han måste av någon konstig anledning ha dragit slutsatsen att de kommit fel. Vid första anblick kan man kanske få det intrycket. Men jag tycker att det är synd att besökaren inte stannade längre. Jag tror att jag skulle kunna rädda ett och annat äktenskap med mina fina råd.

Nyckeln till ett lyckligt äktenskap är att låta frugan bestämma allt. Utom när det ska tas några beslut som det finns risk att det blir fel. Då kan man överlåta beslutstagandet till maken. Så att man har någon att skylla på. Om man strävar efter ett jämlikt förhållande kan man eventuellt låta maken komma med synpunkter och önskemål innan beslut fattas. Dessa kan beslutsfattaren sedan ta hänsyn till eller ignorera.

En annan ingrediens till äktenskaplig framgång är att inte haka upp sig på småsaker. Om ni tex har en make som inte bara äger en sådan halmhatt som på bilden, utan dessutom använder den. Det är ju självklart att ni helst skulle vilja slippa se hatt-eländet.

Det fattar man ju att det inte var det ni drömde om när ni var 13 år gamla och låg och fantiserade om er framtida livs kärlek – en make i halmhatt köpt i ett marknadsstånd vid flodkanten i Henley-on-Thames.

Men seriöst, vad spelar det för roll egentligen? Han är ju bra på så många andra sätt. Och om man har en make som springer omkring i en sån hatt så kan man ju själv lämna huset i mjukisbyxor fastän maken tycker att det är det fulaste som finns.

Om man sen får barn tillsammans löser sig ju hattproblemet sig av sig självt. Inte med en gång förstås, men när barnet blir några år äldre. Då kan ni säga till maken “bränn upp den där hatten nu, vårt barn kan ju bli mobbat om du springer omkring i den där”.

Det gäller att se på äktenskapet i ett långsiktigt perspektiv. Det kan inte alltid bli som man själv vill med en gång. Men om man ser till att fokusera på det viktiga sakerna på kort sikt så löser sig småsakerna också med tiden.

One thought on “Äktenskapsrådgivning i Piteå”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *