Älskade fredag

Har jag berättat om min kärlek till fredagar förut? Jag tror inte det, jag är ju inte så mycket för att skriva djupa personliga inlägg.

Kärleken till fredagar varierar ju i storlek under livets gång. Om man är barn och har sommarlov tex så spelar det inte så stor roll om det är tisdag eller fredag eller söndag. Som skoltrött tonåring börjar man förstå vikten av fredagar och fröet till den livslånga kärleken till fredagar börjar växa.

Även under vuxen ålder så går det i perioder hur stark ens kärlek till fredagar är. Men det finns ju trots allt alltid där.

Just nu är jag i en sådan där period där jag älskar fredagar väldigt mycket. Inte lika mycket som gullefjunet förstås. Maken och resten av the extended family och nära vänner rankar väl också högre än fredagar på kärleksskalan. Men fredagar står högre i kurs än bekanta, palt och öl.

Nu ska jag bara gå till jobbet och göra bort veckans sista arbetsdag innan det är fredag på riktigt.

6 thoughts on “Älskade fredag”

  1. Jag tycker att det är fint när du öppnar dig och blottar dina känslor! En fråga bara; bekanta, palt och ÖL? Är inte öl väldigt starkt förknippat med fredagar? Nästan som fil och flingor, helan och halvan, musse och mimmi, sommar och mygg? Och naturligtvis går det bra med alkoholfria alternativ, och alkohol ska inmundigas i moderata doser (osv). Trevlig fredag!

    1. Ja det är ju bra att öl och fredagar hör ihop, men om jag var tvungen att välja mellan öl och fredag skulle det bli fredag. När jag var föräldraledig å andra sidan skulle jag ha kunnat byta en hel månads fredagar för en öl…

      1. Ok, point taken:)! Jag vet att det är fredag, hoppas att den är bra och att du fick en öl på toppen!

  2. Och sen har man oss som jobbar i handels eller vården, där man är tillbaka till sommarlovskänslan att det inte spelar någon jäkla roll om det är tisdag fredag eller söndag. Eh, fast med lite viktigare uppgifter än under ett sommarlov då. Och visst, det är ju skälvvalt till viss del! Men lite speciellt är det med fredag ändå 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *