Bamsevägg vs Rosa hjärta

För ett tag sedan läste jag att Harper Beckham hade fått en 6+ miljoners Damien Hirst tavla till sin barnkammare. Ett rosa hjärta. Det är väl klart att en två-årig unge blir glad över ett gigantiskt rosa hjärta.

Min unge blev också glad när hon fick saker på väggen i sitt rum. Vi köpte en Bamse-tidning för typ 40 spänn (dvs hundrafemtiotusen gånger billigare än Hirst-tavlan) i december och då följde det med en väggkalender. Det enda hon gjort med den där kalendern har varit att bläddra i den och peka på bilderna och prata om dem. Hon har inte brytt sig ett dugg om dagarna. Nån enstaka gång har hon frågat vilken ruta som är lördag.

Så i morse medan jag vabbade rev vi ut alla bilderna och satte upp dem på väggen. När hon river ner dem och ritar på dem med tuschpennor kan jag bara torka av dem, för jag har laminerat dem av just den anledningen att de ska tåla lite misshandel. När ungen Beckham river ner och ritar på sin tavla så ska de göras en massa redovisningstekniska nedskrivningar av värdet i Beckham-imperiets bokföringen och sedan måste de spendera tusentals pengar på att restaurera tavlan.

Beckhams unge och min unge är förmodligen lika glada. Eventuellt är min unge lite gladare för många tavlor är bättre än en tavla. Bamse är dessutom roligare än ett endaste hjärta. Och jag är inte det minsta avundsjuk för att Beckhams är rika och inte vi. För jag vet att Victoria Beckham är hungrig. Det ser man på henne, och vad är det för mening med att vara rik om man ska gå omkring och vara hungrig jämt.

Bamsevägg

Men vänta nu här tänker ni – har inte året tolv månader? Varför har vi bara elva tavlor då?

Jo för att den där satans laminatorn hakade upp sig och förstörde decembers pepparkaksbak i Bamsehuset. Som ett jävla dragspel ser december ut.

LaminatorskadaOm det är någon som har den där Bamsekalendern men inte använder den och bara låter den ligga och skräpa för att ni inte hunnit kasta bort den ännu får ni gärna höra av er och donera december till oss.

Jag kan skicka en teckning som gullefjunet ritat i retur. Den kan mycket väl bli värd 6 miljoner någon gång i framtiden när gullefjunet är en berömd konstnär.

 

2 thoughts on “Bamsevägg vs Rosa hjärta”

  1. Äsch, hon får säkert en adventskalender i december som hjälper henne att i alla fall hålla ordning på de första 24 dagarna… 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *