Barn på caféer

Vilken hallå det blev över att ett litet café i Stockholm inte vill ha barn som gäster. Så typiskt Sverige att sätta upp lappar och dra in diskrimineringsombudsmannen och ta ner lappar och ha debatter i tv och varannan kändis blir ombedd att uttala sig och massor med bloggare skriver långa inlägg om SIN viktiga ståndpunkt i frågan.

Det fattar väl vem som helst att folk som inte har barn gärna fikar utan skrikande ungar under fötterna. Detta gäller även de flesta föräldrar vid de tillfällen de är barnfria. Och föräldrar som har med sina barn vill gärna gå på barnanpassade caféer där man är välkommen och folk inte glor på en med mord i blicken om barnet råkar säga pip.

Har inte café-ägare fattat att man ordnar sin inredning efter den typ av gäster man vill ha? Den kundgrupp som man tror är köpstarkast?

Om man inte vill ha barn på caféet är det ju bara att installera en rulltrappa mitt i cafét. Inga föräldrar med barn som springer omkring går på ett café med en rulltrappa alldeles intill bordet. Om föräldrar mot förmodan ändå skulle gå på ett rulltrapps-café kan jag lova att de helt plötsligt skulle veta exakt hur man bär sig åt för att se till att ungen sitter stilla. För ingen förälder vill att deras eget älskade barn ska trilla nedför rulltrappan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *