Bilen är på verkstan

Det kan verka lite långt att köra 82,5 mil för att serva bilen men jag tycker att det är värt det. Den verkstan vi kör till är väldigt utmärkt. Man betalar bara för delarna och arbetet är gratis. Ibland får man till och med någon del gratis. Ja, man får ju jobba lite själv också, men det drabbar ju inte mig. Det är bara maken som lider av att tycka att han ska hjälpa till. Jag kan på sin höjd tänka mig att tvätta makens beiga shorts efter han tyckt att det är lämpligt att sitta på däcken.

Bilen på verkstan

Jag har inte det där problemet med att tycka att jag måste hjälpa till med saker som jag inte kan. Det är en helt orimlig begäran att jag ska befatta mig med bromsklossar. Jag vet knappt vad bromsklossar är. Jag kan gissa mig till att de är inblandade i bromsandet och jag vet att man lätt får anmärkningar på bromsklossarna på besiktningen men jag vill verkligen inte fördjupa mig i ämnet bromsklossar.

Eller olja. Om jag skulle måsta hålla på med bilen själv i två dagar och byta grejer skulle jag tycka att det vore enklare att bara byta bil istället för att hålla på och byta klossar och olja. Men det är ju svindyrt att byta bil, så en enkelresa på 82 mil till verkstan är faktiskt ganska ekonomisk när man börjar räkna på det.

Jag tyckte att de skulle byta kamremmen också när de ändå höll på. Inte för att jag vet om kamremmen behöver bytas men farsan sa att man brukar borda byta den efter 15 tusen mil eller 10 år och då kändes det som att vi borde slå till nu för bilen börjar visst närma sig 10-årsåldern – enligt farsan och maken, själv kommer jag inte riktigt ihåg vilken årsmodell vi har, jag tycker inte att det är viktigt så länge bilen rullar – och man vill ju inte köra 82 mil enbart för en kamrem.

Men maken sa att det var för dyrt att byta kamrem. Det tror jag inte på. Själva remmen kan ju inte kosta mer än några hundralappar. Det är ju gubben som byter remmen som är dyr. Å farsan är ju gratis. När jag sa det så började farsan prata om att man skulle behöva köpa en verkstadshandbok. Jag tycker mest som att det låter som att han inte vill byta kamremmen.

Jag vet inte ens vad en verkstadshandbok är för något men det låter i alla fall billigare än en gubbe. Så jag tror att det är falsk ekonomi att hoppa över kamremmen. Men så länge de inte blandar in mig få de väl göra som de vill med bilen. När kamremmen ger upp få vi väl byta bil för jag tycker att det verkar sjukt dyrt att betala 4000 kr för ett kamremsbyte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *