Bloggfika

I bloggvärlden är det vanligt med bloggträffar har jag märkt. Det innebär, tror jag, att bloggare blir kompisar i bloggvärlden och sen träffas de in real life. Jag har aldrig blivit bjuden på bloggträff men jag gissar att man på en bloggträff dricker en kaffe, tar ett foto på koppen och sitter och pratar. Diskuterar besöksstatistik, bloggtävlingar och sponsormöjligheter. Man kanske även pratar om blogg-troll.

Idag har jag i alla fall varit på mitt första bloggfika, med min gamla gymnasiekompis som skriver bloggen NaltaWaller. Vi har inte setts på typ 20 år så man skulle kanske kunna säga att det var bloggarna som förde oss samman igen. För bloggfikats skull kan man säga det. I verkligheten var det naturligtvis Facebook som förde oss samman igen.

Nu bor vi ju i Norrland i var sin bush-by. Så det fanns inga glamorösa venues att välja för vårt bloggfika. Så vi åkte till Granparken och tittade på kor och getter. För att det inte ska låta alltför konstigt bör jag kanske tillägga att vi hade våra avkommor med oss.

Här kommer det ett foto på en ko när jag hittar min kamerasladd.

Sen åkte vi till fiket bredvid Coop i Öjebyn och fikade och pratade om hur vi lyckats hålla oss så ungdomliga de senaste 20 åren.

9 thoughts on “Bloggfika”

  1. Ungefär som en bloggträff men utan goodiebag och man får betala för sitt eget fika. När man rapporterar från fikat är det också lämpligt att lägga upp ett foto på en ko istället för på en kaffekopp.

    1. Nu är du ett bloggtroll! Du får googla några vardagsbloggar och läsa på. Jag har ju bara teoretisk kunskap för jag blir aldrig bjuden på bloggträffar. Men ibland får jag erbjudanden om att sponsra dessa tillställningar.

     1. Jag får göra det. Egentligen blev jag sugen på att bli inbjuden till bloggträff. Jag hade hoppats att det var hemliga enorma konferenser där alla bloggare träffas och dricker vin och har kärleksaffärer och får nya vänner, och att man inte känner till dom om man inte bloggar. Men neh.

 1. Ungdomliga och snygga. Hur kul som helst att åren inte haft någon som helst negativ inverkan på dig! Är C. lika ungdomlig nu som då? Fast iofs, hon har ju ingen blogg.

  1. Nej men när hon kommer hem från stugan och upptäcker att hon har missat ett bloggfika kommer hon kanske att skaffa sig en blogg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *