Brutna löften

Jag älskar katter. Kattungar är extra söta förstås. Vi hade alltid katter när jag växte upp. Under ca 10 år hade vi en katt som var väldigt lösaktig av sig. Hon brukade hinna med fyra kullar med kattungar per år. Henne tyckte jag om. Det var den sista katten vi hade, när hon dog blev det ingen ny, och nu är det över 20 år sedan mina föräldrar senast hade katt.

Jag har i alla år tjatat att de ska skaffa en ny katt. Så att jag skulle få min katt-dos även när jag själv jag själv inte har haft möjlighet att ha katt.

Först sa morsan att hon skulle skaffa katt igen om någon erbjöd henne en helvit katt. Helvita katter är väldigt sällsynta. Morsan räknade med att hon aldrig skulle bli erbjuden en helvit katt. Så för några år sedan fick en av mina kusiners katt ungar och en av dem var helvit. Då ändrade morsan helt plötsligt på reglerna och sa att hon inte kunde ha katt för att vi bodde i London och de hade ingen som kunde ta hand om katten när hon hälsade på oss. Det var förstås en lögn för min farbror bor ju granne och om han blev ombedd att mata katten så skulle han säkert göra det.

I över 10 års tid gick morsan dessutom omkring och misströstade och trodde att hon aldrig skulle få barnbarn. Så hon sa att hon skulle skaffa katt igen om hon blev mormor eller farmor. Nu har hon varit mormor i över två och ett halvt år men någon katt har vi inte sett röken av. Hon säger att hon inte kan skaffa katt pga att gullefjunet har eksem och därför är extra känslig för allergier. Jag säger att då är det perfekt att vi inte har någon katt och att mormor och morfar har en så att gullefjunet kommer i kontakt med djur så att vi får reda på om hon är allergisk utan att hon utsätts för djuret dygnet runt.

Det senaste är att mormor och morfar säger att nu när gullefjunet ska flytta till Stockholm behöver de inte längre skaffa någon katt. Om vi skulle ha bott kvar här påstår de helt plötsligt att de skulle ha kunnat tänka sig att skaffa en katt i sommar. De där kattplanerna inför sommaren, som helt plötsligt är inställda, hade vi aldrig hört talas om förut.

Kisse

 

One thought on “Brutna löften”

  1. Kan du inte köra med att du tyckte det lät som om de har möss i väggarna eller nåt? Då kommer det nog in en katt snabbt satan. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *