Cronut

Idag läste jag en artikel i Metro om cronuts. Det är en blandning mellan croissant och donut och är den senaste “bak-flugan” i USA. I ena hörnet av artikeln fanns det en liten ruta med “trendiga bakverk genom tiderna” och där fanns det en bild av en kvinna i en rosa klänning.

“Vad har det fruntimmret med cronuten att göra, har hon hittat på cronuten?” undrade jag då. Så var det inte alls. Hon var bara en helt random kvinna som hette Emma Roberts och tydligen är någon sort skådespelerska och hon var ute och promenerade mot cronut-bageriet i New York.

Då kände jag för att skriva en insändare och ifrågasätta trovärdigheten i påståendet om hennes slutdestination. Det fanns ingenting alls i bilden som stärkte påståendet om vart hon var på väg. Bilden skulle lika gärna ha varit tagen i Paris och hon kanske egentligen var på väg till Starbucks för att köpa en halvliter svagt kaffe.

Bilden på henne var helt omotiverad i sammanhanget. Sådana där saker kan jag sitta och reta upp mig över när jag äter lunch.

Random kvinna

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *