Dagens äktenskapliga debatt

Som även får räknas som dagens vardagsinlägg i temaveckan handlar om en bil. Att köra bil är en vardagssyssla, och när man är klar måste man parkera bilen.

Det här är vår bil. Det är nån sorts Volvo. Man skulle kunna säga att den är dåligt parkerad. Jag säger inte det, men om man tex var vår granne skulle man kanske kunna säga det. Eller om man bor i byn och bara råkar gå förbi. Om man var en sån granne eller bybo skulle man kunna säga att det är en parkering som man skulle kunna tänka sig att en bankrånare gör när han byter flyktbil.

Det vi diskuterar just nu är då VEM det egentligen var som hade bilen sist och lämnade parkerade den så här.

Om det skulle dyka upp någon som helst bevisning att det var jag som hade bilen sist vill jag till mitt försvar säga att det lutar lätt uppåt. Det är inte helt enkelt att bedöma avståndet till muren. Och jag är faktiskt mest van att fickparkera.

I det mer troliga fallet att min slutplädering i fallet avgör målet till makens nackdel, ja då låter det annorlunda. SÅ mycket lutar det inte, och man får väl ändå kolla innan man går därifrån.

One thought on “Dagens äktenskapliga debatt”

  1. Det viktigaste är väl inte hur det blev, utan varför det inte blev som det var skulle blivit och varför det blev som det blev. Eller?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *