Den allsmäktiga “hemmafrun”

Maken är fd officer i flottan. Han är en vän av regler och rutiner. Innan vi fick barn brukade han säga att barn och hundar är som värnpliktiga – om de bara får tydliga order så lyder de. Jag brukade alltid håna det uttalandet.

Nu när vi själva har barn har han tonat ner den där attityden litegrann. Men han har fortsatt tjata om vikten av regler och rutiner. Ungefär som att jag inte har några sådana. Det är inte sant, jag har minsann regler och rutiner men jag tycker att lite andra saker är viktiga än vad han tycker. Maken tycker tex att det ska vara en regel att man bara får dricka coca-cola på lördagar. Men äppeljuice kan man dricka till frukost, lunch och middag varje dag. Sådana regler är ju helt motsägelsefulla. Som en medelklass WT-familj.

Nu när jag är borta hela veckorna har ju maken huvudansvaret över gullefjunet. Jag kan berätta att han missbrukar utnyttjar sin position.

Idag när jag hade badat gullefjunet och skulle ta på henne badrocken sa maken “vi har en ny rutin nu när du har varit borta, vi hoppar över badrocken och tar handduken direkt”.

Jaha.

Sen gjorde jag välling. När det gäller regelverket har maken lite av en Familjelivmorsas attityd till tv-tittande. Han har alltid sagt att det inte ska tittas på tv/film/youtube just innan läggdags. Vilket är en regel som jag inte har något emot. Så när gullefjunet med vällingflaskan i mun hämtade en film sa jag nej.

Då började hon gråta, vilket jag ignorerade. Då dök maken upp och sa “hon har faktiskt fått titta på film under vällingen med mig på sistone”.

Jaha.

Maken har också alltid insisterat på att sagan ska läsas i soffan och sen ska man gå och lägga sig. Men nu ska sagan helt plötsligt läsas i sängen.

Jaha.

Min make har förvandlats till en riktig maktmissbrukande hemmafru.

One thought on “Den allsmäktiga “hemmafrun””

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *