Det är ju för fan Jesus födelsedag

Gullefjunet har missuppfattat vad julen handlar om. Vi har försökt leta julklappar till andra familjemedlemmar än henne idag. Vilken affär vi än är på och jag visar något till henne och frågar “Vad tror du om den här till mormor/pappa/osv?” så tittar hon på något helt annat och säger “Den här vill JAG ha” eller “Den här önskar JAG mig”.

Hon låter helt bortskämd – som att hon tror att julen finns enbart för att hon ska få allt hon pekar på. Jag vet inte varför julen finns eller vem som har hittat på den. Bästa med julen är ju att man får lite ledigt från jobbet så det är kanske facket som har hittat på julen.

Jag körde i alla fall på det officiella spåret och sa “Det är ju inte bara du som ska ha julklappar, det är ju för fan Jesus födelsedag. Då ska man köpa julklappar tillbaka till de som man får julklappar av också”.

Det är ungefär nått sånt julen går ut på. Om vi inte får bukt med jag-jag-jagande tror jag att jag måste ta henne till julottan så att hon får lite guds ord om julen istället för bara kommersens.

Eller inte jag förstås. Maken får ta henne till julottan. Vi delar lika på föräldra-ansvaret och den som är bäst lämpad för uppgiften får ta hand om den. Jag åker rutschkana för det är jag bra på. Gå i kyrkan är definitivt mer makens kompetensområde så det får han göra.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *