Det är lätt att vara en dålig förälder

Om man strävar efter att vara en dålig förälder finns det en mängd saker man kan göra.

Om man behöver jobba för att betala för mat och husrum kan man sätta barnet på dagis före 2 års ålder. Då kan barnet få känslomässiga problem.

Om man behöver 10 minuter för att laga mat kan man slå på tvn. Då kan barnet få koncentrationsproblem senare i livet och försenad språkutveckling.

Om man inte vill laga mat kan man ge barnet burkmat. Då kan barnet få cancer.

Om man inte orkar höra på en timmes skrik under en bilresa/flygresa/annat tillfälle kan man muta med godis. Då kan barnet bli överviktigt, mobbat och få dåligt självförtroende.

Och om man vill vara en riktigt, riktigt dålig förälder – då kan man låta sitt barn repa en hyr/lånefilm så att nästa tittare inte kan se den utan att det hoppar. Då skriver någon ett inlägg på Familjeliv.se och använder 10 utropstecken efter rubriken ’Oansvariga föräldrar’.

10 thoughts on “Det är lätt att vara en dålig förälder”

 1. Jag börjar känna det där jag med nu.. det där med när man bör sätta barnen på dagis tycker jag verkar ha blivit lite väl hajpat helt plötsligt?! Min dotter började när hon var 17mån att skolas in, och vissa sätter ju sina barn på dagis när de preciiis lärt sig gå så jag tyckte ändå jag var hemma länge?! Äh man orkar inte.. alltid kan man göra tusen saker bättre, men ingen är bättre mamma till min dotter än jag själv, så brukar jag tänka.

  1. Det är så märkligt att det är så populärt att försöka skapa skuldkänslor hos föräldrar. Jag gör det jag tror är bäst för min dotter, om andra sen har åsikter om det får de väl ha det.
   I England har man bara rätt till 18 veckors betald föräldraledighet och jag känner många som gick tillbaka till jobbet redan när barnet var 6 månader, oftast för att de inte hade något annat val.
   Man tycker ju att alla borde få göra som de tycker passar dem, alla har dessutom inte valmöjligheterna, men det som är så konstigt här i Sverige är att alla verkar ha synpunkter på vad andra gör. Mest negativa synpunkter och kritik.

 2. Man ska nog inte lyssna på vad sk experter säger…för är det nån som är expert på sitt eget barn så är det ju föräldrarna ! Att man sen kanske hade velat vara hemma lite längre med kidsen…jaaa det var ju liksom en kostnadsfråga ! Utan inkomst klarar sig ju tyvärr inte många…

  Ha en härlig helg !

  ♥ ♥ ♥
  KRAAAM EVA

 3. Ha ha, men det är väl ingen förälder som gör något av detta!! 😉 Anslagstavlan lät intressant, jag har ju inga barn, men 3 brorsdöttrar (0-5år) som jag passar då och då… uppslag är alltid välkommet=))

 4. Ingen vill nog vara dålig förälder med flit. De flesta gör ju sitt bästa för att vara så bra förälder som möjligt. Men vad vet jag? Jag är 15 och i förvirrings åren 😉

  1. “Förvirringsåren” – den var ny. För mig i alla fall, men jag är kanske gammal ☺!

 5. Svar: Åh fy vad drygt, tack för kommentaren om barnvagnsmiss! Jag har importerat senaste modellen syskonvagn Mountain Buggy Duet för ett bra pris! Men när jag nu tvingas köpa en ny liggdel i Sverige, som kostar NITTONHUNDRA kronor!! Som en begagnad barnvagn – en hel VAGN typ!! Helt galet! Vår första vagn till lillan, Emmaljunga Duo Edge betalade vi 2500kr för i superskick – nästa vagn Babytravel Amsterdam betalade jag 2000kr för i superskick.. å nu betala 1900kr för en liggdel? Det känns liksom heeeeelt skruvat!! 🙁 men att hitta den begagnad verkar inte gå, för folk har inte använt den tillräckligt länge än..

  1. Jag känner inte till märket, men kolla om du hittar den på engelska ebay (motsvarande Tradera) http://www.ebay.co.uk så kanske jag kan hjälpa dig. Jag har kvar mitt engelska ebay-konto och kan säkert hitta någon kompis som låter mig ställa om leveransadressen till dem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *