Det här är ingen macka

Januari är ju bantningens månad. Många har gjort nyårslöften om att gå ner i vikt och tidningarna är fulla av artiklar om hur man ska gå ner X kilo på Y veckor. Jag är inte främmande för att läsa skräp men de där artiklarna läser jag inte, de är tråkiga. Jag är överhuvudtaget väldigt ointresserad av dieter. Folk får äta vad de vill men jag vill helst slippa höra om vetenskapen bakom vad de stoppar i sig.

Det finns dock en diet som jag tycker är lite intressant, nämligen LCHF. “Det är ingen diet, det är en livsstil” sitter nu alla LCHFare och skriker till skärmen. Jaja, skit detsamma, lika ointressant det. Och det är ingen idé att ni sitter och skriker för jag hör er ändå inte.

Nej, men det som intresserar mig med LCHF är inte maten och dieten livsstilen i sig, det är människorna som håller på med LCHF. Många av dem är som lutherska missionärer och försöker omvända alla andra människor till LCHF. Det duger liksom inte med att de äter vad de vill, andra ska också göra som dem. Det tycker jag är fascinerande.

Jag minns inte om jag läste eller såg det här på TV, men låt oss låtsas att jag såg det på TV. Det handlade om en mamma som gav sina barn LCHF-kost och fick frågan vad hon gjorde/sa om hennes barn bad om en macka. Hon svarade då att hennes barn fick visst äta mackor, hon brukade ge dem ost på en paprikabit som macka.

Den här ostbiten på paprika etsade sig fast i mitt minne. Varje gång jag känner mig lite hungrig nu brukar jag tänka “mmm undra om jag ska ta en ost-på-paprika-macka”. Det är ganska jobbigt att gräva frön ur en paprika så det har dock inte blivit av. Förrän igår, då slog jag till och la en ostbit på paprika.

Paprika och ostNu kan jag berätta för er hur en LCHF-macka smakar. Det smakar som ost på paprika. När jag tog första tuggan tänkte jag “Men hallå! Det här har jag smakat förut, det smakar som en macka med ost och paprika på fast utan mackan”.

Vad kan vi lära oss av det här? Jo att man kan äta ost på paprika om man vill. Men det är ingen macka.

Kalla det inte macka. Det är ost på paprika.

One thought on “Det här är ingen macka”

  1. Hur fan kan det vara en livsstil att välja att skära ner på kolhydratsintaget och öka fettintaget? Buuuu! Buuuuu, det är en diet/sekt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *