En antennsladd

Jag har just tittat på Svenska Rivieran. Det är det där programmet om Pite Havsbad. Jag vet att många av er inte tittar på det. Så jag ska berätta vad kvällens avsnitt handlade om. Inte riktigt hela avsnittet, men halva i alla fall. Det handlade om en antennsladd.

En tant och hennes bästis hade var sin husvagn på havsbadet hela sommaren. Långliggare alltså. Den ena tanten åkte hem till Gällivare och då tog den andra tanten hennes antennuttag. Sen handlade halva programmet om den där antennsladden. Hur antennuttagstjuven skulle dölja sitt tilltag och ställde bilen och cyklar över sladden. Pratade om hur antennuttagsägaren inte hade någon tv och inte fattade ett smack om sladdar, så antennuttagstjuven skulle säga till henne att sladden gick till kylskåpet om hon upptäckte sladden.

Sedan kom antennsladdsägaren tillbaka från Gällivare och snubblade på sladden. Då sa antennsladdstjuven att sladden gick till kylskåpet. Då fick sladden sitta kvar.

Jag tycker om lyckliga slut. Det enda som känns lite som en besvikelse är att de bara ägnade halva programmet åt antennsladden. Om de hade låtit hela programmet handla om antennsladden tycker jag att man skulle ha kommit in i historien lite djupare. Nu kändes de litegrann som att de bara svepte över ämnet på ett ytligt sätt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *