En skum sak

När maken håller ögonen på dottern så håller han ofta inte ögonen på dottern hela tiden.

En sak som är himla konstig är att alltid när maken inte håller ögon på dottern när han håller ögonen på henne är att det alltid är mina saker hon får tag på.

Hon lyckas fiska fram min mönstersax (som är skitvass) som ligger i en låda på en höjd som är tre gånger (ja okej då, bara två kanske) hennes egen höjd. Sen sitter hon vid mitt skrivbord och mönsterklipper ett halvt post-it block.

Eller så hittar hon tre förpackningar med sidenband som ligger längst in i en låda i en skåp. Med de sidenbanden binder hon fast framändan av gunghästen i vitrinskåpen och bakändan i tv-hyllan.

Sådana här saker händer när maken håller ögonen på henne.

Vad jag skulle vilja veta är varför det alltid är mina saker hon lyckas gräva fram? Hur kommer det sig att det aldrig är makens älskade sjökort, hans borrjärnslåda som han är så himla nöjd med eller hans dator/mobil hon får tag på? Jag tycker att det här är märkligt.

One thought on “En skum sak”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *