En stadsbobb

Idag skulle vi åka bobb. En sådan där kälke med ratt och medar ni vet. Fast det är ju dö-jobbigt att gå upp för en lång backe släpades på en bobb+barn. Så jag beordrade med morfar så att vi skulle kunna tolka med bobben bakom skotern.

Får man göra så? Eller är det olagligt att tolka bakom skoter? På familjeliv.se är det säkerligen förbjudet i alla fall. Där heter det säkert “om du tolkar bakom skoter borde du aldrig ha skaffat barn”. Ja skit detsamma om det är lagligt eller olagligt och om blodtrycket stiger på familjelivs-morsorna. Här tolkar vi i alla fall.

Bobben var dock inte anpassad för norrländsk terräng där man behöver en skoter för att ta sig uppför pulkbacken. Jag tror minsann att det här är en stadsbobb. En bobb anpassad för stadskullar på tre meter. Det klarar säkert det klena plasthandtaget av. När man ska tolka bakom skoter och måste starta i uppförsbacke i skogen däremot då gick plasthantaget i två bitar. Kom susande mot mig och höll på att träffa mig mitt i pannan. Vicket skräp va?

Vi fick improvisera ihop ett rep också blev det en kort åktur. Eventuellt var det så att jag tyckte att det var ännu roligare än vad gullefjunet tyckte. Morfar har fått i uppgift att lösa rep-problemet till nästa åktur.

Jag har inget foto på bobben. Ni får titta på en sur snögubbe istället.

Snögubbe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *