Extra mycket papper att återvinna

Jag är inte den typen av person som läser igenom företags hela miljöpolicy innan jag bestämmer mig för om jag kan tänka mig att konsumera deras produkter. Det orkar jag inte. Dessutom är jag en sådan där cyniker som tror att de flesta företag bara gör miljöarbete för syns skull, och att många lovar tungt och håller tunt.

Hamburgerställens sopsorteringssystem är ju tex rena rama skämtet. Folk häller möjligtvis ut sin is på rätt ställe. Sen trycker de ner allting i samma hål. Eller så kastar de plasten i pappershålet och papperskartongerna i plasthålet. Att de står någon hamburgerkedje-person och sorterar om allting bakom knuten innan soporna åker iväg går jag inte på för fem öre.

Idag när jag öppnade min papperskartong på Burger King blev jag dock lite miljöintresserad. Där låg nämligen hamburgaren i papperskartongen inlindad i papper. Då kunde jag inte låta bli att gå in på BKs hemsida och läsa vad de hade för fina ord att säga om sitt miljöarbete. Jag ville veta hur de tänker liksom.

Whopper

Jag fick veta att 90% av allt Burger Kings avfall återvinns. Jag tror att det är så att Burger King vill vara bäst på pappersåtervinning genom att återvinna mest papper. Om man använder både papper och kartong för att förpacka en och samma hamburgare så behöver man inte sälja lika många hamburgare för att återvinna mest papper.

Hamburgaren var god. Å mycket skräp blev det som Burger King kan återvinna. När någon har stått och grävt igenom sopsäcken och sorterat allt skräpet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *