F som i Förhandlingsteknik

Idag frågade gullefjunet om jag kunde ladda ner en ny app åt henne på plattan. Hon vill ha “en ny app” lite då och då. Vilken som helst bara den är ny. Det går 50 skräpappar på varje bra barnapp så jag har ingen lust att ladda ner appar på måfå. De sabbar bara plattan. Dessutom brukar hon nästan aldrig använda dem i alla fall. Hon ska bara ha “en ny app”

Dessutom vägrar jag betala för appar som aldrig används. Så jag sa till henne att hon får använda de appar hon har litegrann innan vi laddar hem några nya appar.

Då sa hon “Om du laddar ner en ny app åt mig nu ska jag ALDRIG mer be om en ny app”.

Var lärde hon sig den förhandlingstekniken liksom? Lär barn varandra den här tekniken på dagis? Eller sitter den i generna? Kommer alla barn bara förr eller senare när de blir tillräckligt gamla på att säga “om jag får den här gången ska jag aldrig mer fråga/tjata”. Kommer de på det själva eller är det någon som lär dem det?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *