Facebookpersonligheter

Husmodern/pysslaren – Lägger upp bilder på frukost, lunch, middag och allting de har bakat. Hur deras hem är möblerat och dekorerat. Hur det ser ut när de har städat. Vad de har sytt, stickat, virkat och snickrat. Ofta alltihop på samma dag.

kanelbullar med socker på

Skämtaren – Lägger upp eller delar vidare roliga historier, lustiga filmklipp och bilder med skojiga one-liners. Manliga skämtare skojar helst om kvinnor och kvinnliga skämtare helst om män.

rolig bild

Filosofen – Delar ordspråk och visdomsord för att påminna sina FB-vänner om hur man ska leva sitt liv. Oftast menlösa självklarheter. Ibland dock budord som är fullständigt obegripliga för en icke-filosof som inte besitter den moraliska kunskapen om hur man blir en RIKTIGT god människa.

Obegripligt ordspråk

Tävlaren – Gillar och delar alla tävlingar som kommer i deras väg nyhetsflöde. Allt som är gratis är åtråvärt. Det spelar ingen roll om de egentligen behöver eller vill ha saken som lottas ut, om det är gratis kan man alltid hitta någon användning för det.

Dalberg Musmatta

Gillaren – Gillar ALLT. Alla sina vänners statusuppdateringar, företag, grupper, bilder, filmer, tävlingar, alla kommentarer som lämnas på deras egna inlägg. Om det finns en tummen-upp-knapp att trycka på så gillar gillaren.

Gnällspiken – Vädret är för kallt, det är för varmt, de är förkylda, medtrafikanterna kan inte köra bil, allting är för dyrt, hatar sitt jobb, politiker/myndigheter/företag är inkompetenta, det är bara skit på TV. Livet suger.

Kärleksspridaren – Lägger ut statusuppdateringar om hur man skall vara lycklig för det lilla. Ser det positiva i allt som gnällspiken klagar på, det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder liksom. Avslutar alla sina inlägg med ett hjärta. Slösar inte heller med en massa ord när de kommenterar andras inlägg utan nöjer sig med Kram och ett hjärta. Ibland är datorn/telefonen inte med på noterna så då blir det ett <3. Men det är tanken som räknas, vad spelar det för roll om hjärtat blir “mindre än 3”.

Föräldern/djurägaren – Lägger upp bilder på sina barn och/eller husdjur. Berättar vad barnets senaste utveckling är eller vad barnet har sagt eller gjort. Djurägarna berättar om den senaste toalett-rastningspromenaden eller vilken tass djuret har ont i.

Kisse

Spelaren – Ber alltid sina FB-vänner om vatten, koskit eller frön i Farmville. Vill ha nya liv eller energi i något bollskjutarspel och deras vägg är fylld av information om vilken nivå de befinner sig på i alla spel som de spelar.

Aktivisten – Sprider politiska budskap, ofta genom att dela en nidbild på Reinfeldt/Löfven/Åkesson med ett budskap som sågar partiets politik. Visar sin ståndpunkt i viktiga aktivistiska frågor genom att gå med i “Vi-som-grupper” om saker som Kalle Anka på julafton, för mycket reklam på TV4 och rättigheten att applicera mascara med öppen mun. Aktivisten glömmer ibland bort att kolla vem som står bakom gruppen/sidan de går med i och råkar därmed marknadsföra ett företag eller organisation som de egentligen inte alls stödjer.

Gemensamt för alla Facebookpersonligheter är att de irriterar sig på alla andra personligheters ointressanta inlägg eller delningar.

Jag då? Vilken Facebookpersonlighet är jag? Ja men hallå, jag behöver inte hålla på och göra något av ovanstående på Facebook. Jag har ju en blogg! Som jag informerar mina fans på Facebook om att jag har uppdaterat när jag har gjort ett nytt inlägg. Sen hoppas jag att någon Gillare ska se inlägget och trycka på Gilla så att jag får många gillningar och verkar populär.

9 thoughts on “Facebookpersonligheter”

  1. Jag trycker “gilla” och du är så bra <3! Du glömde en typ tycker jag: "smygaren" som inte bidrar med så mycket själv men gärna läser och (ibland) irriterar sig på de andra typerna.

    1. Jo jag vet. Jag hade med Smygaren/Kommentatorn till att börja med. Men eftersom Smygaren smyger kom jag inte riktigt på något att skriva om Smygaren eftersom de inte visar upp sin personlighet.

  2. Får lägga till träningsnarkomanerna också va? De som bara uppdaterar om vilken träning de varit på, vilka muskler de tränat, vilka pass de gått på för dagen och hur långt de har sprungit.. Gärna med en bild på dagens träning/dagens träningskläder!

  3. Om jag får in många förslag på FB-personlighetstyper som jag har missat får jag väl lov att göra en insats och uppdatera inlägget.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *