Förargelseväckande beteende på tunnelbanan

Imorse satt jag på tunnelbanan och läste min Metro i godan ro. Då steg det på en äldre man som satte sig mitt emot mig. Han ställde ner sin väska på golvet och stoppade ner handen i jackfickan.

Upp plockade han en nagelklippare och knipsade av två naglar som han lät sprätta iväg ut i gången på tåget. Sedan stoppade han ner nagelklipparen i fickan och plockade upp en tidning och började läsa.

Jag vet inte om kvällstidningarna har uppmärksammat att sådant här förargelseväckande beteende pågår på Stockholms lokaltrafik. Jag tror inte att de har det. För jag tror att jag skulle ha märkt en rubrik i stil med “Polisen står maktlös inför nagelklippande på tunnelbanan, hål i lagen gör att män kan skjuta naglar runt tunnelbanevagnar utan att ställas till svars för sina brott”.

Yuck alltså.

Någon hade ju kunnat få den i ögat och blivit blind. Eller i munnen, och ha kräkts ner hela tågvagnen. Då skulle säkert kräkaren ha åkt dit och fått böta för att de smutsade ner, medan den äckliga mannan med naglarna skulle ha sluppit undan.

6 thoughts on “Förargelseväckande beteende på tunnelbanan”

  1. Men usch! Jag tänkte skriva att jag hoppas han får cancer, men det får man ju inte. Men jag kan tänka det.

  2. För många år sedan var jag med om samma sak på tåget från Göteborg mot Karlstad. Hon satt länge och småklippte med sin tång riktigt länge och avslutar det hela med att “fläkta” med tröjan så böset riktigt yr omkring! Yuck!

  3. Fy fan va äckligt!

    Äckligt är också att sitta och fila naglarna så det yr om det .. Uuuuurk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *