Förbättringar

Vi har en skattkammare. Ni har ju fått titta in där tidigare. Jag har länge känt att vi borde ta itu med den. Städa upp och organisera. Göra den lättillgänglig och välplanerad.

Som ett extra rum som man kan stänga in sig i och bara sitta ner och koppla av i hade jag tänkt mig.

Så vi har gjort en lite insats. Vi har ställt in en hylla. Det blev en enorm förbättring. Nu rymmer vi dubbelt så mycket skrot.

Gungstolen får dock inte plats än. Det finns lite kvar att göra. För när hyllan kom in så hämtade jag genast två av de MÅNGA kartonger som fortfarande är förrådsförvarade.

Jag började packa upp. Sen kom jag på att jag behöver fler korgar i klädgarderoberna i sovrummet. För de saker som jag hämtade från förrådet var mer garderobsgrejor än skattkammargrejor. Så då åkte vi och köpte korgar. Sen låg de och låg till sig i en vecka eller två.

Tidigare i veckan började vi skruva i fästen och sätta upp korgar i garderoberna. Maken säger att han vill skriva ett gästinlägg här på bloggen om hur det är märkligt att när man ska sätta upp sex nya korgar så måste man flytta på fyra andra korgar och sex hyllor.

Jag tycker inte alls att det är märkligt. Garderoberna måste ju vara symmetriska och för optimal förvaring måste man tänka över optimala avstånd mellan korgarna. Om de existerande avstånden inte uppfyller kraven måste man flytta dem.

Så vi flyttade korgar och hyllor. Eller jag pekade och maken flyttade. Han är så himla användbar nu när gipset har kommit av. När vi var nästan klara blev jag less så de sista fyra korgarna hivade jag in i ena garderoben och sa att vi skulle göra klart “imorgon”. Imorgon har redan varit. Flera gånger. Men korgarna ligger där än.

Det kommer fler imorgon. En dag när solen inte skiner som den gjort idag blir det klart. Korgarna i garderoberna känns inte som en prioritet i livet när solen skiner.

Och ja, eftersom garderoberna inte blev klara så blev ju inte skattkammaren det heller. Men bättre blev det ju. Den fria golvytan är inte så mycket större än den var förrut. Men med samma fria golvyta har vi nu jättemycket mer skräp i skattkammaren. Se själva.

Före.

Efter

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *