Gilla och dela och spamma dina vänner

Har ni sett att det brukar finnas Gilla & Dela tävlingar på Facebook? Ibland när man kommer in på Fejjan får man scrolla flera meter innan man kommer till något läsvärt för alla Gilla & Dela tävlingar.

De är ju tydligen populära för jag har hur många kompisar som helst som gillar och delar. Varans värde verkar inte ha någon betydelse, även om priset som delas ut kostar 19 spänn klickar folk. Det verkar ju också som att det är givande för företagen eftersom ”alla” kör sådana tävlingar. Utom jag då, än så länge i alla fall… det tar emot att ha en tävling som tvingar deltagarna att spamma sina FB-kompisar.

Jag vill liksom att folk ska spamma sina vänner på eget initiativ! För att de verkligen gillar butiken eller något som finns i butiken, inte för att de måste för att de vill vinna en tävling. Dessutom tycker jag att Gilla & Dela tävlingar är fantasilöst, och det vill jag ju inte vara.

Visste ni förresten att Gilla & Dela tävlingar inte är tillåtna enligt Facebooks användarvillkor? Fast det är nog mest bara en friskrivningsklausul för de verkar inte så brydda om att alla bryter mot den regeln.

Dagens frågeställning är alltså – ska jag också kliva över skammens tröskel och köra en Gilla & Spamma tävling? Vad tror ni att folk skulle gilla & dela mest i så fall? Jag har inga disktrasor eller pokermarker i butiken så det måste ju bli ett barnklädesplagg.

Dessa plagg finns snart i butiken, jag hoppas att leveransen kommer redan imorgon eller på onsdag. Värdiga Gillnings-plagg eller?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *