Goodbye Hello Kitty

Jag är kattälskare, bara så att ni vet det. Det är bara en katt jag hatar – Hello Kitty. Jag tål inte det fula kattskrället.

“Det där såg ju fint ut” tänker man när man ser en leksak, ett klädplagg, en mugg eller tallrik eller vad som helst annat för barn. När man sen tar upp saken för att titta närmare så är det oftare än inte som det där fula katt-trynet stirrar på en. Jag vet att ungar gillar katt-mähät. De förstår inte bättre och kan inte stå emot marknadsföringsmaskinen som ligger bakom kattfan. Om jag åt en måltid och Kitty dök upp i botten på tallriken när jag tog sista tuggan så skulle jag spy upp alltihop igen.

Att någon dessutom sitter och tjänar storkovan på något som en femåring skulle ha kunnat rita gör mig ännu mer irriterad. Dessutom VAR det säkert en femåring som skapade bilden. De hade säkert en teckningstävling där den vinnande femåringen vann kritor och ett ritblock. I gengäld fick företaget äganderätten till bilden, och ungen ritade i sitt block i evig fattigdom resten av livet.

Jag googlade fram lite fakta om Kitty. Hennes hobbys är att resa, lyssna på musik, läsa och framförallt, att lära känna nya vänner. Så menlöst, det är ju sådana hobbys man sätter på sitt CV när man söker jobb och vill verka oförarglig. Egentligen är ens hobbys att titta på TV, surfa internet och om man nu nödvändigtvis ska måsta umgås med folk, att dricka öl.

Resa är väl ingen hobby? Annat än om man gör det varje dag, typ bil eller tunnelbana till jobbet. Lyssna på musik gör man samtidigt som man gör något annat, inte som en sysselsättning i sig. Läsa, okej då, den får passera som en hobby. Lära känna nya vänner? Som en hobby? Enligt slit-och-släng-principen eller vad? När man känner sin nya vän så är det ju slut på hobby-aktiviteten så då dumpar man den vännen och skaffa en ny.

Kitty har ingen mun för hon talar från hjärtat. Give me a break liksom. Det vet man ju hur det är med folk som påstår sig tala från hjärtat. De vräker ur sig en massa godhet, kärlek och fina ord. Man vet ju att folk som aldrig säger ett ont ord egentligen ljuger eller mår väldigt dåligt inombords. För ingen är ju enbart god, och även ondskan måste få komma ut. Annars mår man dåligt och då blir man psykiskt instabil.

Om Kitty skulle få ett psykbryt och mörda Dear Daniel skulle alla bli jätteförvånade och säga “vi anade aldrig något, hon var alltid så glad, trevlig, snäll och god”. Utom jag då förstås. Jag skulle säga “det visste man ju att det där bara var en fasad och att det skulle gå åt skogen förr eller senare”.

Det var allt. Nu ska jag kolla om det finns någon Hata Hello Kitty grupp på Facebook som jag kan gå med i och visa mitt samhällsansvar.

13 thoughts on “Goodbye Hello Kitty”

 1. Hej! Nu är hösten här och vad passar då inte bättre än ett par Iohonevantar (passar även till andorid) så nu kan klicka på den mobil utan att behöva ta av dig vantarna och frysa fingrarna av dig?
  Så passa på att gå in och anmäl dig till min tävling och ha chansen att vinna ett par:)

  När du ändå är inne passa på att anmäl dig till veckans blogg med:)

  Om du inte vill ha sådana här kommentarer så ber jag om ursäkt och hoppas du får en bra helg!
  Kram

  1. Jag tycker inte att sådana här kommentarer bidrar till debatten. Men alla får ju uttrycka sin mening oavsett vad jag tycker.

 2. Vilket befriande inlägg! Jag trodde jag var den enda som avskydde Hello Kitty, känns skönt att det finns fler 😉

 3. Goodbye!! säger jag också! Vad är inte snyggare än ett par Hello Kitty hörlurar, eller nä.. kanske inte. Tala inte om det där Hello Kitty godis-sprayet man kan köpa, eller för den delen läsken 😀

  1. Jag kan inte ens föreställa mig hur godis-spray ser ut så till min lycka har jag ännu inte träffat på detta otyg.

  1. Nej, jag visste inte om denna kvalitetslitteraturs existens. Jag ska genast surfa ut i cyberrymden och leta reda på den.

 4. Du är inte ensam om att inte gilla den där katten! Värst av allt var nog när vi var och handlade mat på coop och hittade hello kitty bindor.. Båda jag och min sambo blev lite fundersam över vilka som egentligen köper sådana? :p

  1. Det kanske är en metod att hitta folk som är i behov av psykisk hjälp? Det sitter en kamera i taket som filmar Kitty-bindorna och alla som köper dem blir intagna för tvångsvård för att de inte ska bli mass-mördare.

 5. Helt enig ! Skönt att inte alla bara accepterar den aggresiva marknadsföring. Den indoktrinerar och hjärntvättar folk, alla redan barnen, gör dem till strömlinade förbrukare, lär inte att se på innehåll, kvalitét…bara det har det rätta namn, logo etc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *