Gud så glada de kommer att bli

Mormor och morfar alltså. De kommer att bli helt exalterade när de hittar detta i sin brevlåda.

Julbrev

Särskilt morfar. Ibland håller han på att spricka av stolthet över gullefjunet. “Kolla hon kan ju skriva! Hon är bara fyra år! Du kunde inte skriva när du var fyra.”

Å jag bara “Hallå där, jag gick inte på dagis, om jag hade deltagit i pedagogisk verksamhet när jag var fyra skulle jag säkert också ha skrivit då”. Jag höll på med annat när jag var fyra. Snickrade pilbågar med morakniv och så där. Eller jag kanske var sju när jag fick hålla på med moraknivar. I alla fall är det är nyttigt att kunna hantera en morakniv också och nu för tiden lär sig barn att skriva först och snickra senare.

Maken bara “Ska du posta det där, tror du att det kommer fram?”.

Jag bara “Klart jag ska posta det. Dom är ju svinduktiga på att läsa på posten. Dina brev kommer ju alltid fram och inte ens du kan ju läsa dina egna kråkor”.

4 thoughts on “Gud så glada de kommer att bli”

  1. posten är fantastiska framförallt när man bor här uppe och det inte går att skicka så fel.. så där så att det räcker med namn och ort utan någon gatuadress och det kommer ändå fram *vet av egen erfarenhet* 😉 Jag tror absolut att de hittar rätt! Hur många mormor och morfar kan det finnas i Jävre?

  2. Spännande att se om det kommer fram!
    På “min tid” så var dagis bara förvaring, ingen pedagogik alls. Men jag gick på ett montessoridagis och där hade vi lite. Bland annat skrev jag alla siffror upp till 100000 på en lång rulle…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *