H som i Husmorstips

Nu blir det Husmorstips. Det var länge sedan.

Maken tror att man kastar bort lakan när de har tjänat ut sin rätt som lakan. Det gör man inte, man river trasor av dem. Lakantrasor är jättebra när man tvättar fönster och speglar tex. Man kan ha en lakantrasa i bilen och torka bort imman när det är kallt. För om man torkar med handen blir det märken och still slut ser man knappt ut genom vindrutan. Men om man torkar ordentligt med en lakantrasa blir det inte så.

När man målar kan man torka bort målarfärg som hamnar fel med lakanstrasor. När man torkar trädgårdsmöbler som är jätteskitiga kan man använda en lakanstrasa och kasta bort den sen.

Så här gör man en lakanstrasa.

Klipp.

Klipp trasa

Riv.

Riv trasa

När man är klar har man en hel hög med trasor.

Lakanstrasor

Man kan tvätta dem och använda dem igen, men även om man kastar bort dem efteråt räcker ju den här mängden trasor till att putsa fönster i flera år. Om man inte nöter på fönstren så mycket. En gång om år räcker gott vg fönsterputs.

Mamma säger att färgade lakan inte blir bra trasor. Hon säger att de inte torkar bra och att vita lakan i 100% bomull blir bästa trasorna. Det där är dock lite överkurs. Jag är inte så noga med sånt, jag torkar med vilken färg som helst.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *