Hallon-dilemma

Jag och gullefjunet har varit på Coop idag. Kommer ni ihåg incidenten med den trasiga älgen på Coop?

Idag handlade jag inte så mycket så jag hade bara en korg på hjul. Jag hade typ 20 varor och bad en ur personalen om lov att få använda 10-varors-självscanningskassan, vilket jag fick. När jag stod där och lyfte upp varor ur korgen så flög helt plötsligt locket på hallonförpackningen upp.

Hallon över hela korgen. Dilemma. Vad göra? Man vill ju inte köpa hallon som legat i botten på en smutsig varukorg. Om de sätter så dåliga lock på förpackningarna så tycker jag inte att de kan säga att det är kundens fel att hallonen ligger på botten av korgen och tvinga en att köpa smutsiga hallon. Men det är ju nog stressigt att vara på en mataffär med en motvillig unge utan att baxa med sig alla sina varor till någon kundtjänst och klaga över det usla locket och överlämna kletet som man skapat i korgen.

Jag gjorde en mellantingskompromiss och städade ihop eländet i hallonförpackningen och lämnade den i korgen och puttade diskret undan korgen så att ingen skulle märka att jag var associerad med just den korgen. Jag tänkte att sedan när jag satt hemma i min stugvärme och var långt därifrån och personalen hittade en förpackning med mosade hallon i en korg så skulle de fatta hur det låg till. Att locket hade flugit av helt oprovocerat.

Jag kände mig ganska nöjd med min lösning på problemet. Jag hade liksom städat upp efter mig så jag tyckte att det rent ut sagt var onödigt att bekänna att det var min korg. Det hela var ju ändå mest lockets fel. Jag kan ju inte hjälpa om förpackningen med det defekta locket ligger i min korg just när locket ramlar av.

Men si då hade jag glömt bort att jag hade en whistleblower med mig. Som vandrade fram till korgen och ställde sig och pekade rakt ner i korgen och gastade.

Gullefjunet: Mamma! Hallonen!

Jag: Kom här nu gumman, jag ska bara betala så ska vi gå sen…

Gullefjunet: Men hallonen! Titta mamma! Hallonen!

Det där med att hon envisades med att använda bestämd form gav ju definitivt sken av att vi hade något med just de där hallonen att göra. Om hon gastat “hallon” istället för “hallonen” hade ju folk kunnat tro att hon helt plötsligt bara snubblat över några allmänna hallon istället för några hallon som vi hade planerat att köpa.

Jag: Låt den där korgen vara, kom här och stå med mamma medan jag betalar.

Gullefjunet: Men mamma, hallonen ligger i korgen!

Tänk er den där röda lampan som sitter ovanför självbetjäningskassan som tänds om man trycker på hjälp eller om man åker på en kontroll. Gullefjunets gastande om hallonen drog till sig ungefär lika mycket uppmärksamhet som om den lampan hade börjat snurra och blinka rött och tjuta på högsta volym.

Till slut dök det upp en expedit och tog korgen med hallonen i och rullade iväg med den samtidigt som hon tittade på mig som om att jag hade någonting med hallonen att göra. Jag fattar faktiskt inte varför hon trodde det för korgen stod minst fem meter ifrån mig.

One thought on “Hallon-dilemma”

  1. Barn är underbara 😉 Nu har jag läst ikapp flera dagars inlägg och fnissat gott. Tack för det 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *