Handsprit på dagis

I höstas på föräldramötet på dagis var det någon som tog upp hygien och frågade hur saker som att tvätta händerna sköttes inför måltider osv. Vi fick veta att barnen tvättar händerna före lunchen. Någon påminde om ett tidigare förslag från någon förälder om att det skulle införas som rutin att alla föräldrar när de lämnade på dagis skulle ta barnen till toaletten och tvätta händerna på dem. Detta skulle förhindra spridningen av magsjuka.

Sånt där tycker jag är skitjobbigt. Man har ju nog bråttom till jobbet som det är utan att man ska måsta stå i en handtvättarkö på dagis. Tvätta händerna innan ni går hemifrån liksom. Lång tid tar föräldramötena också när man ska diskutera handtvätt.

Till slut blev det så att personalen föreslog att de skulle ordna en flaska med handsprit som stod i hallen också skulle alla föräldrar kunna handsprita sina barn när de kom på morgonen.

Behöver jag berätta att jag aldrig har handspritat gullefjunet och att jag aldrig hade för avsikt att göra det heller? Sånt där kan folk som är föräldralediga och har hela dagen på sig hålla på med.

Gullefjunets hylla är alldeles bredvid dörren så det blev så att handspriten som dök upp veckan därefter hamnade på hennes hylla. En pytteliten flaska. Personalen gjorde ju helt rätt som skaffade en liten. De visste precis hur det skulle bli.

Handsprit

Det visste jag också, så jag har lyft på den där flaskan lite då och då för att kolla hur mycket det är i den. Jag kan berätta att den är nästan lika full idag som den var i oktober. Jag är nästan säker på att det är samma flaska för jag har ju känt på den regelbundet.

Av det här drar jag slutsatsen att dagisföräldrar bara tycker att hygienen är viktig om de kan lägga över handspritandet av 18 barn på personalen. Om de själva måste handsprita sitt egna enda barn är det inte lika noga.

One thought on “Handsprit på dagis”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *