Här görs inga Bloglovin byten

Majoriteten av mina regelbundna läsare har inte bloggar själva. Verkar det som i alla fall, för bloggare brukar förr eller senare lämna någon kommentar och det gör nästan ingen av er som kommer tillbaka dag efter dag. Så därför vet säkert de flesta av er inte vad bloglovin är. Men jag kan berätta.

Det är som ett sorts blogg-google liksom. Man lägger till de bloggar man vill följa i en lista och sedan kan man välja mellan att få ett email när de bloggar man följer uppdateras eller så loggar man in och kan se vilka av de bloggar man följer som uppdaterats nyligen. Man får också ett kort intro som gör att man kan hoppa över att gå in och läsa de inlägg som man inte är intresserad av.

Det är faktiskt jättebra – man riskerar inte att missa något av Monstermallas eller Fredrik Backmans briljanta inlägg, medan man kan följa halvintressanta bloggar och välja att läsa bara de inlägg som man själv vill. Det hjälper också en att skippa inläggen där bloggaren självviktig berättar för läsaren hur de ska förbättra sina liv genom att följa deras tips om livsstil, matvanor, värderingar och sponsrade inlägg. Denna länk är helt o-sponsrad förresten för det är min butik.

Bloglovin är också lite av ett ”community”. Enligt Bloglovin själva så är 85% av användarna tjejer, snittåldern är 22 år och 67% av dem har en egen blogg. Själv tickar jag två av tre… Om man nu inte vill märka ord och kalla mig kvinna eller kärring istället för tjej!

In the community så är det väldigt vanligt att bloggare lämnar meningslösa kommentarer på andra bloggar som säger ”Bloglovin följe? Följ mig och berätta vilket nummer du fick så följer jag dig”. Utpressningsversionen. Eller så köper bloggaren en spotlight annons för 10 kr för 5 minuter som säger ”Följas på bloglovin?”. Lockversionen. Om deras bloggar kraschar av trafikanstormningen efter dessa ’dating-annonser’ eller om de kastar bort sina 10 kr vet jag inte riktigt. Jag testar och rapporterar efter detta inlägg.

Litegrann som samla kompisar på Facebook så att man verkar poppis och slipper umgås med folk på riktigt. När man sen går till bloggen som man ombes följa är den ungefär lika intressant som en tom kakburk. När man kollar hur många följare dessa bloggar har brukar de som är mest aktiva ”följe-jagarna” ha mellan 40-200 följare. Om man då tänker att de för att själva få så många följare har lagt till lika många bloggar som de aldrig går in och läser kan man om man vill vara lite cynisk (och det vill jag ju vara) dra slutsatsen att ingen läser dessa bloggar utan bara följer för följandes skull. Ett betydelselöst number game alltså.

Så bara för information – så här går det inte till på min blogg. Här följs det inte för följandets skull.

Om du vill följa mig för att läsa mina meningslösa inlägg tryck gärna på knappen uppe till höger och följ mig på bloglovin. Sen kan du gärna lämna en kommentar på bloggen med din egen bloggadress så kommer jag in och kollar och om du har en blogg som är rolig eller intressant eller på något annat sätt är följe-värd så följer jag dig. Men bara om din blogg intresserar mig och oavsett om du följer mig eller inte! Jag ko-handlar inte om läsare som sedan ändå inte läser.

Uppe till höger. Det här är väl inte höger?!

Och till er som googlar er hit – ’Victoria Mårtensson blogg’ stavas med c, inte med k. Mycket viktigt. Vill också påpeka att jag inte är döpt efter Kronprinsessan, hon är fyra år yngre än mig. Jag är döpt efter Victoria i The High Chaparall (inte Filip och Fredriks version, de tillhör min egen generation, utan Western versionen som gick 67-71. Nittonhundra alltså).

9 thoughts on “Här görs inga Bloglovin byten”

 1. Du är faktiskt som en kvinnlig version av Fredrik Backman (utan hans vän N), du borde bara skriva lite mer om din man. Det verkar som att ni har lika spännande diskussioner som Fredrik och hans fru! Ser fram emot att läsa mer! Kramiz

  1. Hos Backman ligger ju många av läsarnas sympatierna hos hans fru, så vill vi ju inte ha det här.

 2. Gick in här bara för att jag var intresserad av vad någon som annonserade med “bloglovin följe?” egentligen menade. Har faktiskt aldrig sett någon sådan annons förut. Kanske hänger jag för lite på bloglovin? Låter ganska meningslöst det du beskriver. Är väl mest tonårstjejer som håller på med sådant kan jag föreställa mig. Jag har inte många följare på bloglovin men jag tänker inte sjunka så lågt att jag “fuskar” och byter till mig följare. Det är ungefär lika värdefullt som att kommentera hundra bloggar om dagen med “allt bra?”. Fattar inte folk att ingen egentligen bryr sig om deras blogg bara för att de svarar på en “allt bra?”-kommentar eller gör follow for follow?

  Anyway, bra inlägg. Håller med dig till hundra procent.

  1. Du får hålla utkik, de är ganska vanliga. Men de säger ju ingenting om vad bloggen handlar om.

 3. Jag klickade på din “annons”. So.. it works… Och jag har börjat följa dig med Bloglovin’, för det här inlägget var kanon!

 4. Jag har ganska nyligen hittat din blogg och är stormförtjust! Tyvärr är jag oförskämt lat och har därför inte bemödat mig att kommentera.
  Men nu så.
  =)
  /Emma

  1. Alla som läser bloggar är nog lite lata, man kan ju inte ha kommentarer om allting man läser.

 5. Helt underbart inlägg! Håller även med Angelica som kommenterat här ovan med att alla dessa “allt bra?” kommentarerna kan driva en till vansinne. Finns ju många andra varianter, typ ” har helgen varit bra?” jag har frågestund, passa på och ställ en fråga” “gå in och rösta på mig här”.. Usch!
  Jag skulle aldrig för mitt liv gå in och svara på en “allt bra?” kommentar. Jag tvivlar starkt på att dom bryr sig om mitt välbefinnande, och jag blir så tvärsöver att jag inte har den minsta lust att klicka mig in på deras blogg för att kolla. Då får dom en till i statistiken, blir uppmuntrade till fler störande kommentarer – och det vägrar jag ge!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *