Hönan är farlig och katten är snäll

Idag har vi varit på utflykt till Tväråfors. Det ligger baki tjotahejti. Min kusin bor där, helt frivilligt, hon säger att det inte alls är så långt dit.

På väg dit satt maken och sa saker som “Kolla vad vackert det är, kolla vad mycket skog (med glatt tonfall), kolla vilken fin väg”.

Och jag satt och sa saker som “Gud vad långt bort från civilisationen, kolla vad mycket skog (med ett förfärat tonfall), kolla vilken grusig och hålig väg, tror du verkligen den här vägen plogas på vintern”.

Väl framme så tittade vi på katter och höns och en tupp. Fastän den ena katten var stor som en liten hund var gullefjunet mycket bestämd när hon berättade att katten var snäll och jagade efter den. I hönshuset var det dock andra tongångar, där klängde hon sig fast runt min hals eftersom “tupp å höna farlig”. Fast egentligen var alla djuren snälla.

Nu är jag i alla fall två tomat- och en chiliplanta rikare så det blir kanske trädgårdsblogg här framöver. I fjol planterade jag 15 tomatplantor (ute, inte i växthus) och när sommaren var slut hade jag jättemånga kilo omogna tomater. Jag ska testa en annan teknik i år.

Fjunets tröja kan ni köpa i butiken. Utifall att ni undrar alltså.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *