Hur känns det att bo i Sverige?

I måndags var det prick ett år sedan vi packade lådorna och flyttade hem till Sverige. Veckan innan hade mina föräldrar kommit till London för att hjälpa till med packning och barnpassning. På flyget hem till Sverige satt de i business class och vi satt där bak i cattle class. Så fort säkerhetsbälteslampan släcktes dök morfar upp för att hämta gullefjunet, och sen såg vi inte till henne igen förrän det var dax att landa!

Den absolut vanligaste frågan jag/vi fått sedan vi flyttade hem är “Hur känns det att bo i Sverige?”. Typ tusen gånger. Vad ska man svara på det? Att det känns, beroende på vädret, kallt, varmt, blåsigt, vindstilla? Eller ska man ge en halvtimmes uttömmande svar om sina innersta känslor? Är det kanske så att det är en “hur mår du”-fråga och man skall svara “Bra” oavsett om det är sant eller inte annars uppstår en jobbig situation? Hur känns det för dig att bo i Sverige liksom?!

Det “känns” inget speciellt tycker jag. Det finns saker som är bra och saker som är dåliga med att bo i Sverige och det finns saker som vi saknar med London och sådana som vi inte saknar. Något mer uttömmande svar än så kommer jag inte på!

 

2 thoughts on “Hur känns det att bo i Sverige?”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *