Hur man gör en smörgås

Jag har inte hunnit läsa bloggar på evigheter, men ikväll gjorde jag en snabbrunda på lite bloggar. Jag upptäckte att det varit bloggstorm för att Underbara Clara har haft jeans på sig. Jag orkade inte riktigt sätta mig in i varför det är upprörande att hon har haft jeans på sig men det verkar som att någon feministbloggare inte tyckte att det var bra att hon hade jeans och sedan blev det på något konstigt sätt en debatt i bloggvärlden om att Clara måste vara en god förebild för hon har många läsare.

Nej jag fattar inte heller. För er som vill läsa in er i ämnet har Mondokanel länkat till några av inläggen som kanske är nyttiga för er som har lite tid till övers som ni vill mörda. Hon kallar historien för “rövgate” och bjuder även på en bild på sin mans röv i jeans. Den bilden var faktiskt det som jag fann mest intressant i hela bloggstormen om Claras jeans.

Men nu skulle vi ju faktiskt prata om smörgåsar. När jag klickade mig igenom ett antal bloggar blev jag påmind om att när man har en blogg ska man faktiskt ha recept på bloggen också. En blogg jag tittade in på berättade till och med att den här veckan ville man inte missa hennes blogg för hon skulle bjuda på ett recept varje dag den här veckan.

Jag insåg att jag har försummat min plikt att ha recept på bloggen under alltför lång tid nu. Det är jättelänge sedan jag hade ett matinlägg på bloggen. Problemet var bara att vi redan hade ätit middag när jag insåg detta. Korv och mos åt vi. Bildbevis saknas.

Vad gör jag nu då? tänkte jag då. Sen fick jag en snilleblixt. Jag gör en smörgås tänkte jag. Jag förutsätter att det är till allas stora lycka jag nu ska berätta hur jag gjorde min smörgås så att ni blir inspirerade att göra en egen smörgås.

Jag tog ett bröd. Det var redan skivat så jag behövde inte dela på det.

BrödSen bredde jag smör på brödet. Ett tips om ert smör är väldigt hårt är att ställa fram det på bänken en stund innan ni ska göra er smörgås. Då blir det lättare att bre på. Själv bredde jag min smörgås med hårt smör.

Bröd med smör på

Egentligen hade jag tänkt göra en ost och skinksmörgås men så upptäckte jag att vi bara hade strimlad skinka. Det kändes inte rätt, det trillar bara ur mackan så jag skippade skinkan.

Strimlad skinka

Jag skivade ost och la på smörgåsen. Vår osthyvel är väldigt bra, men jag kommer inte ihåg var vi köpt den så tyvärr får ni inget köptips. Inte heller kan ni vinna osthyveln för vi behöver den själva. Men kolla på ICA eller Coop, det brukar ha schysta osthyvlar.

Ost på bröd

Istället för skinka la jag på lite färgglada grönsaker. Tomat och gurka närmare bestämt.

Grönsaker på bröd

Som pricken över i-et la jag dit ett salladsblad. Det har man ju lärt sig när man har köpt färdiga mackor att en smörgås utan sallad är ingen smörgås. Om man vill snåla in på andra ingredienser kan man lägga dit två eller tre salladsblad.

Sallad på bröd

Till slut la jag ihop de två mack-halvorna och helt plötsligt hade jag en färdig smörgås. På nolltid. Jätte-enkelt.

SmörgåsNär jag hade gjort en smörgås så här på kvällskvisten skulle jag ju ha kunnat plasta in den och ta den till jobbet i en matlåda imorgon. Men jag åt upp den på raken. Det var lika bra det, för det var ingen märkvärdig smörgås.

4 thoughts on “Hur man gör en smörgås”

  1. Herregud, så mycket att anteckna! Detta är ju hundra gånger mer avanerat än när jag la ut receptet på is…

  2. Underbart! 🙂 Erkänner att jag är en “receptbloggare”, men det beror ju på att jag hellre lagar OCH äter mat än målar shabbychictvitt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *