Hur många paket bacon behöver man till Carbonara?

Tre. Svaret är TRE. Men vi har alltid två. Vi diskuterar också alltid hur många vi ska ha och jag säger alltid tre och maken säger att det räcker med två. Jag brukar inte vara en looser i vanliga fall men av någon anledning brukar det alltid vara han som vinner bacon-diskussionen. Anledningen till att jag alltid förlorar KAN vara att det är han som handlar och lagar maten. Jo jag vet, jag har tur på det sättet, med att maken är en fena på att laga mat och tycker att det är roligt. Jag har däremot inte tur med ransonen bacon jag får till Carbonaran.

För han har fel. Det räcker inte med två paket. Sist vi åt Carbonara sa han att de räckte med två paket på fem vuxna för det hade räckt med två paket på fyra pers gången innan (hur han fick ihop matten där vet jag inte). Han har selektivt minne, han tycker att det borde räcka med två därför minns han att det räckte. Det var för lite bacon båda gångerna, man fick snåla för att få en liten baconbit till varje tugga.

Idag har jag krävt att det ska vara tre paket bacon till middagen. Om han bara kommer hem med två kommer jag att bli arg. Jag har inte tänkt ut något straff ännu för jag tror att jag fick fram min bacon-poäng idag, så jag tror att han kommer hem med tre paket. You will be the first to know om jag har fel och måste snåla med baconen idag igen.

6 thoughts on “Hur många paket bacon behöver man till Carbonara?”

 1. Jag håller med dig. Minst tre paket ska det vara.
  Min sambo gör spaghetti carbonara ibland, på endast ETT paket bacon, och den blir inget god…. :-/
  När JAG lagar till denna rätt,använder jag tre pkt bacon, 3dl grädde och tre ägg. 3×3, lätt att komma ihåg. 🙂
  Trevlig helg!!

  1. Jodå jag läser Backman, tipsade om hans blogg för ett tag sen, ALLA borde läsa Backman. Men jag är ett relativt nytt fan, bacon visste jag inte om, har märkt att han gillar Burger King. BK är ett tecken på ok smak, men inte lika bra som Big Boy eller Max.

 2. Det brukar finnas tre-pack. Köp såna med kort datum så är problemet löst 😉

  1. Problemet är inte förpackingarna serru, det är min och makens oenighet om vad rätt mängd bacon är.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *