Hur ska man ha tid med tusen filmer på en månad?

Jag har ett reklamfilter, jag är reklam-makarnas mardröm. Jag tittar på tv-reklam men jag ser den inte. Om jag och maken sitter och stirrar på en reklamsnutt i en minut och han sedan säger “den reklamen var ganska rolig” eller “den reklamen var urusel” så vet jag inte vad han menar även om reklamen slutade för 15 sekunder sen.

Men alldeles nyss blinkade det upp en reklamsak här på datorn som jag såg (men jag minns inte vad det var reklam för).

“Se tusen filmer var du än är. 0 kr, en månad”.

På engelska finns det ett uttryck som heter att vara anally retentive (i dagligt tal vanligtvis bara ‘anal’). Det är lite svårt att beskriva vad det betyder, när man väl lärt sig vet man bara vad folk menar när de säger att någon är anal. Men det betyder liksom att någon bryr sig om detaljer till en extrem så att det blir löjligt.

Ja, nu är det så att jag är lite anally retentive. Bara ibland. Så jag vill påpeka att om man räknar med att en månad har 31 dagar, så har en månad 744 timmar. Och en genomsnittlig publikfriande film är 90 minuter lång. Det blir 1500 timmar.

Det var väl därför jag märkte den här reklamen. För jag kan inte utnyttja detta erbjudande till fullo.

Det blir inget inredningstips idag förresten. Jag kanske producerar två imorgon som kompensation, men bara kanske.

Men jag kan tipsa om att man ska hänga tvätten så snart som möjligt efter det att maskinen har stannat, annars blir den skrynklig. Då får man antingen stryka eller vara o-miljövänlig och tvätta om för att släta ut kläderna. Om man får för sig att man ska gå på långpromenad när det är 4 minuter kvar på tvättcykeln kan man lika gärna vänta tills maskinen är klar och hänga upp det innan man går.

One thought on “Hur ska man ha tid med tusen filmer på en månad?”

  1. Anal är ett av de bästa orden som inte har ngn motsvarighet. Jag brukar bara säga Ah-nahl, fastän ingen fattar. Their loss!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *