Hustomten är min bästa vän

Idag har jag haft oerhört mycket hjälp av hustomten. När gullefjunet inte ville gå hem från mormor och morfar berättade jag att om hon inte skyndade att ta på overallen kunde hustomten komma och ta den. Då gick påklädningen i en välda fart.

Sen när vi badat klart och skulle förhandla om det var dax att stiga upp eller ej så smög hustomten omkring och försökte tjuva badrocken, så då gick uppstigningen ur badet jättebra.

Sedan räddade vi vällingflaskan från att bli stulen av hustomten och därefter tandborsten.

Det är dock viktigt att man vet att hustomten är jättesnäll, men busig. Man ser aldrig hustomten, så man behöver inte vara rädd för honom, men om man inte är alert kan han sno ens grejer.

Det är inte heller alltid som han tar saker. Ibland lämnar han saker också. Idag när jag kom hem från stan hade han lämnat denna utanför vår dörr.

Det var väldigt snällt av hustomten, vi tackar så mycket.

2 thoughts on “Hustomten är min bästa vän”

  1. Hot och belöning förkastas av många experter inom barnuppfostran men allt är relativt. Jag idkar den metoden vid behov och den är ganska framgångsrik 🙂 Nån hustomte har vi däremot inte. Glasburkar har vi, det är bara att ta!

  2. De flesta experter inom barnuppfostran är självutnämnda så jag brukar ignorera dem. Hemma hos oss är det jag som är expert.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *