Ibland blir jag så jävla arg på Ingvar

Igår var vi på Ikea. Då backade maken in bilen på parkeringen. Ni fattar vad jag menar va? Backluckan inåt på Ikea…. Jättekrångligt när man ska lasta in sina fynd sen.

Bra försök av maken. Det funkade dock inte. Han ställde bara till det för sig själv när det var han som fick stå trångt när han skulle packa in blomkrukorna i bagaget sen när vi skulle hem.

Fast vi åkte inte dit för att köpa blomkrukor, de var bara bonusköp. Jag skulle ha en Pax-garderob. Det gick jättesnabbt att köpa garderoben för jag visste exakt vad jag skulle ha. Sen skulle vi boka hemleverans och det tog dubbelt så länge som det hade tagit att köpa garderoben.

Idag skulle garderoben anlända någon gång mellan 10 och 14. Vad man med säkerhet vet när någon ska komma och leverera någon gång inom ett tidsspann på fyra timmar är att de ALLTID kommer någon av de sista tjugo minutrarna av de fyra timmarna. Tio i två kom garderoben.

PAX garderob

Oj så duktig maken har varit sitter ni och tänker nu. Ja, jovisst lasagnen han lagade blev jättegod så visst har han varit duktig. Men garderobs-helvetet var det minsann jag som skruvade ihop. Han hjälpte till att resa den och skruvade i några skruvar på hög höjd som jag inte nådde till.

Byggare Bob

Varje gång jag köper något av Ingvar så blir jag “lite” arg på honom. Det är klart att jag fattar att det inte är Ingvar personligen som sitter och skriver i instruktionerna att man ska skruva i en skruv på en plats som inte matchar med motsvarande hål-elände på den andra delen som man ska gänga fast med hjälp av skruven som helt plötsligt sitter 3 cm fel. Jag fattar också att det inte är Ingvar som räknar fel och stoppar för få skruvar och spikar i små påsar. Jag vet att han sitter någonstans och räknar sina pengar och därför inte har tid att räkna spik.

Men när jag är riktigt förbannad tycker jag om att använda förnamn på de jag svär åt. Och jag vet ju inte vad skruv/spik-räknarslaven heter. Så jag brukar svära åt Ingvar. Lite jävla ansvar tycker jag faktiskt att han kan ta – den var ju ursprungligen han som hittade på hela skiten med att man ska sitta hemma och skruva ihop möbler själv med fel antal tillbehör.

Kom nu inte och fråga “Ska ni inte ha några dörrar på garderoben….?”. Give me a fucking break liksom. Ingen garderob har rasat ihop över att vara utan dörrar en vecka eller två. Jag pallar inte mer idag. Jag gör det nästa helg. Om det inte blir av till helgen så kommer det ju massor med helger efter det också.

Det blev över en hylla också. Det var dock inte Ingvars förtjänst. Ingvar skickar aldrig en hylla för mycket. Om Ingvar skickar fel antal hyllor så är det alltid minst en för lite. Nej, det var jag själv som blev lite hyll-optimistisk där på Ikea när jag skulle uppskatta hur många hyllor, korgar och stänger jag skulle rymma i garderoben. Så nu har jag en extrahylla om någon skulle dra ut hyllan i garderoben och sätta eller ställa sig på den så att den går sönder. Lätt hänt som ni vet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *