Igår var maken arg på mig

Han försökte läsa en bok, och Maria Montazami hade äktenskapsproblem över en lampa. Då blev maken irriterad på mig för han kunde inte läsa för “programmet är så dumt att man inte kan koncentrera sig”. Jag fattar inte varför han inte bara lägger bort boken och tittar istället för att låtsas som att han inte tittar.

Jag tror föresten att det där lamp-problemet var helt påhittat. Om man verkligen tycker att det är viktigt är ingen så dum att de låter maken placera ut en lampa på egen hand när man inte är hemma. Om vi skulle ha kris varje gång maken la eller ställde något på fel plats skulle vi inte ha blivit långvariga, för hos oss ligger slevar, stekspadar och dylikt aldrig på samma ställe. De behöver tydligen omväxling för att känna sig stimulerade att utföra sina uppgifter.

Just nu har vi en skärbräda som är ute på rymmen. Jag har letat överallt, men den finns inte på något av varken de vanliga eller ovanliga ställena maken brukar stoppa dem. Jag har frågat om han har kastat bort den av misstag men han förnekar det. Egentligen tror jag inte att han har gjort det heller. Rimlighetsteorin talar för att han inte har gjort det. För det är skärbrädan han brukar hålla i när han sopar ner andra mindre föremål i soporna tillsammans med matskräpet. Den dyker säkert upp till slut. Den kanske ligger bland kökshanddukarna. Jag ska kolla där i eftermiddag, just nu har jag lite bråttom så jag hinner varken det eller att ladda upp en bild på någon skärbräda åt er.

3 thoughts on “Igår var maken arg på mig”

  1. Jag såg maken din och gullefjunet både på familjens hus och strosandes på stan igår. Dom verkade ha det så trevligt! Såg så härligt ut där hon stod och pekade med hela handen och högt förklarade något om ett föremål i ett skyltfönster och han lugnt bara stod och pratade lyssnade 🙂

    1. Jag såg på din blogg att du också varit på Familjens Hus den dan. Eftersom sångstunden involverar sång brukar jag försöka övertala maken att åka istället för mig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *