Ingen ordning i trädgårdslådorna

Vi har två dynlådor i trädgården. Men vi har inga dynor så vi har andra saker i lådorna.

Jag går aldrig ut till dynlådorna på vintern. Det är kallt på vintern och oftast när man behöver någonting från dynlådan så är det mörkt. Så när jag behöver någonting från dynlådorna på vintern skickar jag ut maken för att hämta det.

Detta innebär att maken kan härja ostört i dylådorna i nästan sex månader per år.

Idag skulle vi plantera solrosor. Krukorna är i dynlådorna. Solen skiner och det är ganska varmt ute så jag gick ut och öppnade locket själv. Jag fann kaos. I den ena lådan låg julgransfoten och trädgårdsstolar och i den andra lådan fanns det vedträn och krukor.

Alla utom maken vet att julgransfötter och trädgårdsstolar inte hör ihop. Man använder ju dem helt olika årstider. Julgransfötter hör ihop med vedträn. Fast egentligen fattar jag inte varför vi överhuvudtaget har vedträn för vi har ingen spis att att elda dem i. Maken tycker att de är bra att ha om man ska grilla korv någon gång. Men när man bor i Stockholm behöver man inte göra upp en egen eld om man vill ha en grillad korv. Det finns korvkiosker överallt där man kan köpa grillad korv.

Jag fick lov att städa båda dynlådorna. Nu när jag ska lyfta på locket själv regelbundet under de närmaste månaderna så måste det vara ordning och reda i lådorna.

One thought on “Ingen ordning i trädgårdslådorna”

  1. Inom det militära hade vi innehållsförteckningar fastsatta under locket och det fungerade bra för då visste alla vad som skulle vara i varje låda, prova det så ska du se att du får ordning på ditt fögderi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *