Inte intresserad av prinsessklänningar

Svärmor ringde och frågad om vi skulle titta på bröllopet på tv och sa att hon tyckte att vi skulle göra det för att hon trodde att gullefjunet skulle tycka att det skulle vara kul.

Jag tror att gullefjunet skulle uppskatta ett kungabröllop på tv exakt lika mycket som hon uppskattar en tre-rättersmiddag om hon måste sitta vid bordet hela tiden.

Morsan har också frågat om vi “skulle på bröllop” (dvs titta på det på tv). Morsan borde veta bättre, hon borde veta att jag inte sitter och tittar på sånt. Jag frågade varför hon trodde att vi skulle titta på ett bröllop mellan människor vi inte känner på tv. “För att titta på klänningarna” svarade hon.

Skulle aldrig falla mig in att sitta framför tv i flera timmar för att titta på klänningar. Det tar ju mindre än en minut att bläddra igenom de 30 viktigaste klänningarna på kvällstidningarnas bildspecial.

I vår familj lyssnar vi dock på far- och mormödrar så maken frågade gullefjunet om hon ville titta på prinsessbröllopet. Han utelämnade prinsen, som ju är helt ointressant, för att sälja in det litegrann och kolla om hon var intresserad av prinsess-grejen.

Hon svarade “Nej tack” med sitt talk-to-the-hand-tonfall. Jag blir så stolt när hon visar prov på sin intelligens på det sättet. Artig som en kunglighet också med det där tacket. Hon kommer att röra sig som en fisk i vattnet i finare salonger i framtiden om hon oturligt nog måste. Här i vår familj tvingar vi ingen att titta på skräp-tv så vi skippade skiten. Skräp-tv är helt frivilligt hos oss. Vill man så får man, men det är inget tvång.

Vi ska dock äta lunch med svärmor imorgon och hon kommer att vilja prata om bröllopet. Så jag tränade gullefjunet för socialt umgänge och bad henne titta på en av kvällstidningarnas “bildkavalkad” av klänningarna så att hon skulle kunna konversera om klänningar imorgon. 24 stycken klänningar. Det blev 23 “FUL!” och en “ganska fin”. Den enda klänningen som fick godkänt bars av en fd toplessmodell.

Jag fattar inte hur folk som går på kungabröllop tänker? Det fanns inte en enda Disney-klänning på hela bröllopet. Hur ska 5-åringar kunna relatera till monarkin om folk går på kungabröllop i grå, beige, blå, kycklinggula, gammelrosa och “puderfärgade” klänningar?

Fanns det inte en endaste gäst på hela bröllopet som kom på idén att gå på bröllopet i en Elsa eller Anna-klänning?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *