Jag är inte så populär som jag verkar

Jag vill bara berätta att den där plug-in-grejen jag har nere till höger som visar “Popular Posts” är helt uppåt väggarna. Det finns INGET enskilt inlägg på den här bloggen som är läst 10000 gånger. Det finns inte ens något som är läst 3000 gånger. Om det inte finns en massa människor som smyger omkring här och “gömmer sig” för statistikverktygen. Några stycken finns det ju förstås, men inte SÅ många.

Popular posts

Många av mina regelbundna läsare går in på blogg-adressen och då får inget enskilt inlägg någon “hit” utan det reggas som hemsidan eller page 1 beroende på vilken av de två statistikverktygen jag använder som man tittar på.

Jag fattar inte hur den där widgeten/plug-in funkar och vad det är den läser av. Man kan ställa in den så att den visar de inlägg som haft mest läsare under en viss tid (vilket är vad den är inställd på nu, på tiden ‘all time’ sedan widgeten installerades), eller de inlägg som fått flest kommentarer också finns det något annat val som jag inte kommer ihåg vad det är.

Jag tittar inte så ofta på vilka inlägg som ligger där, men när jag tittade tidigare idag så verkar det ju helt random. Det är inte alls de inläggen som brukar få mycket google-trafik eller något av de inlägg som fått stor (större än vanligt för mig alltså) spridning på sociala medier eller länkar från andra bloggare. Alltså är det inte heller top tio av mina allra bästa inlägg (i den enormt hårda konkurrensen av mästerverk) som syns där.

Det enskilda inlägg som haft flest läsare förutom startsidan enligt statistikverktyget är inte heller ett av mina bästa. Men jag förstår varför det ligger högst upp. Det handlar om Hello Kitty och det finns tydligen mycket dårar som gillar Hello Kitty. Rubriken Goodbye Hello Kitty lockar tydligen också googlarna för inlägget får fortfarande mycket trafik från Google. Väldigt mycket asiater tex, och de brukar vända i dörren när de märker att de inte fattar ett ord av texten.

Populärast enligt bloggen

Hello Kitty inlägget som haft mest läsare, all time, på den här bloggen har haft mindre än en fjärdedel av de läsare som widgeten/plug-inen påstår att Farang-inlägget har haft. Man börjar ju undra om den som skapat widgeten är sponsrad av Farang att manipulera siffrorna?!

Jag ska ändra inställningarna på den där mojängen någon dag. När jag orkar, för jag kommer aldrig ihåg var sjutton den ligger eller hur man gör för att ändra den. Jag kanske tar bort hela skiten. Men då måste jag ju hitta en ny ‘Popular Post’ widget.

Hur o-populär skulle jag se ut om jag inte hade några populära posts alls? Va?! Rena rama internet-döden…. Men jag vill ju att min popularitet ska vara korrekt. Tills jag fixat det hela får ni nöja er med vetskapen om att det där som står i den där rutan inte är korrekt. Jag har skrivit mycket bättre inlägg än vad som syns där. Som inte alls tillräckligt många människor har läst. Långt ifrån 10000.

Dagens lärdom. Tro inte på den statistik som bloggare visar upp.

 

2 thoughts on “Jag är inte så populär som jag verkar”

  1. Jag har dig på bloglovin, vet inte riktigt hur det blir med sökträffar då…
    Dock avundas jag dig…. Blogg.se har en urusel koll. Man kan se unika besökare och antal besökare dag för dag (max 90 dagar bak), det suger rätt fett.

  2. Jag läser dej iallafall nästan varje dag och eftersom jag nyss “upptäckt” dej så har jag också börjat läsa ikapp gamla inlägg. Det är så härligt när man kommer på sej själv med att sitta och småskratta.

    IngLill

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *