Jag är orolig för abborre

I veckan har jag varit så där ordentlig och förplanerat en matmeny för en gångs skull. För halva veckan i alla fall. Måndag var det kebab (hemma alltså, inte på någon kebabkiosk), igår pölsa och potatis och ikväll blir det en pasta från receptpärmen och torsdag är vi bortbjudna.

Fredag då är dagen som jag är orolig för, jag äter helst något gott på fredagar. Då fyller maken år. Vi har en regel som säger att när man fyller år får man bestämma middagen. När jag fyller år brukar vi äta något gott. Typ spagetti och köttfärsås eller carbonara eller något annat som elaka människor kallar för barnmat.

Det ligger ju några abborrar i frysen. Jag är inget fan av fisk överhuvudtaget, men det finns ju fiskar och fiskar. Just abborre hör till kategorin fiskar som jag gillar ännu mindre än andra fiskar. Jag är lite orolig att han ska välja abborre. Han försökte föreslå abborre förra helgen men då avstyrde jag det, men nu är det ju hans födelsedag så då kan han utöva makt om han vill vara taskig.

Jag behöver en plan. Jag tror att jag ska säga till honom att brorsan sagt att han gärna vill ha abborre när han kommer hem nästa gång och att vi därför måste spara dem till dess. Jag har ingen aning om brorsan tycker om abborre, men han brukar äta det mesta utan att klaga så det går säkert ner.

2 thoughts on “Jag är orolig för abborre”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *