Jag blev trickad

Så orutinerat av mig! Det plingade på dörren. Å jag öppnade!

Sen stod jag och glodde och undrade varför det stod två ungar på trappen. Krigsmålade i fejset var de också. Då stack de fram varsin påse och sa något. Jag hör ju dåligt så jag hörde inte vad. Men då trillade polletten ner och jag fattade att de sa “trick or treat”. Fast de sa väl säkert det på svenska, vad ungarna nu säger på svenska – bus eller godis eller nått sånt antar jag.

Jag är inte den typen av människa som köper hem godis till tiggande ungar. Inte så mycket för att jag är snål och elak, utan mer för att jag aldrig kommer ihåg det. Så när ungar ringer på brukar jag välja bus. Jag busar alltså till det genom att inte öppna dörren.

Idag då så var det jag som blev trickad till att öppna dörren för jag hade glömt bort att det är Halloween. Fast det blev ändå jag som trickade dem i slutändan. För vi hade förstås inget godis. Inget färskt i alla fall. Men gullefjunet är mest intresserad av att köpa godis, oftast äter hon bara några stycken och sen lämnar hon resten.

En sån påse hittade jag i skåpet. Så tiggar-ungarna fick en näve gamla stenhårda godisar var. Så går det när man springer omkring och tigger på fel dag så att folk inte är beredda och råkar öppna dörren av misstag.

9 thoughts on “Jag blev trickad”

  1. Haha, mina skojfriska tonåringar tar det här med Halloween på allvar, de har fixat till sig och ser väldigt skräckinjagande ut och när småungarna ringer på dörren skrämmer de dem rejält, många av dem hinner inte ens få med sig godiset, haha

  2. Fast egentligen, om man ska hålla sig till reglerna för Halloween, så är det precis rätt dag. Idag, och endast idag, är Halloween.
    Halloweenfester kan skjutas till helgerna, men för trick-or-treat-rundor gäller bara 31:a oktober 😉

  3. Kommer inte att öppna dörren om nån ringer på. För två år sen gjorde jag det, lite lätt förvirrad, och sa snabbt ‘nej tack’ – ungefär lika fort som till Jehovas vittnen – och stängde dörren. Åtminstone en av dom var lika lång som jag, alltså inte ca åtta år då, och efteråt visade det sig att dom sprejade dörren med ketchup.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *