Jag fattar inte varför alla är så arga på Jens Spendrup?

Om ni har missat den här fina historien så är Jens Spendrup ordförande för Svenskt Näringsliv och han sa i en intervju att han inte var feminist och att anledningen att det inte finns fler kvinnor i styrelseposition är att det inte finns fler kompetenta kvinnor än så.

Alla är jättearga.

Jag fattar inte varför? Han sa ju vad han tänkte. Det är väl bra? Han skulle ju ha kunnat ljuga och spotta ur sig några floskler.

Det finns “bäst före” och “sista förbrukningsdag”. Å ja menar, den här gubben är ju sjuttio bast! Hallå liksom. Är det någon som väntar sig nyskapande och förändring från en gubbe som snart når blöjstadiet? Jag misstänker att han kommer att ha synpunkter när det är dax. Han lär nog säga “Så här var det inte sist jag hade blöjor för 68 år sedan”. Den intressanta frågan kommer förstås att vara om han tycker att blöjorna har förändrats till det bättre eller det sämre?

Om han hade sagt att han var feminist så skulle ju folk ha kunnat få för sig att även om vi var efter “bäst före” datumet så duger det att behålla. Så som man gör med bröd liksom. “Vi kollar om det funkar imorgon bitti, annars ger vi det till fåglarna”. 

Det var väl bra att han sa vad han tyckte. Så att alla fick reda på att han har passerat sin sista förbrukningsdag? Vissa gubbar behöver ju lyftas ut och det är väl bra när de hjälper till själva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *