Jag har glömt att äta fisk

Ni kanske tror att jag har ätit fisk, men inte berättat det för er. För som ni kanske har märkt så berättar jag inte ALLT för er. Om jag berättade allt ointressant som jag gör för er så skulle ni ju sluta komma hit. Ni skulle bli så oerhört uttråkade att ni skulle sluta FB-gilla eller Bloglovin-följa eller googla er hit eller vad ni nu använder er av för sätt när ni kommer hit. Det vore ju ytterst tråkigt om ni slutade komma hit. Det känns som mindre vits att berätta viktiga och oviktiga saker om ingen läser det. Därför brukar jag försöka hålla mig till att bara berätta guldkornen av ointressantheterna så att ni inte ska fly fältet.

Så det skulle ju kunnat vara så att jag ätit fisk men inte berättat det. Men så är det inte. Jag kom på idag att jag helt glömt bort att äta fisk hela den här veckan. Jag har haft så mycket andra viktiga saker för mig att jag helt glömt bort att äta fisk. Jag har ätit andra mycket godare saker. Korv och makaroner åt jag tex häromdagen. När jag var i Stockholm åt jag på en internationell restaurang där man kan få välja om man vill ha maten i påse eller på en bricka.

När jag kom på att jag glömt att äta fisk skulle det förstås ha varit lämpligt att äta fisk idag. Men nu är maken i Stockholm och då brukar vi passa på att äta tacos hos mormor och morfar. För även om maken tycker om tacos när det väl står på bordet brukar han aldrig vilja äta det när jag förslår det. Så jag passar alltid på när han är borta. Mormor och morfar brukar aldrig förkasta mina taco-förslag.

Nu är det dock inte försent att ordna till en fiskdag idag ännu. Jag har ju kvällen på mig. Det är nämligen så att jag och gullefjunet sover hos mormor och morfar i natt. Det brukar vi också passa på att göra när maken är borta. Gullefjunet tycker att det är roligt att sova över här. Jag sover mest här för kvällsmackornas skull. Tidigare idag var farsan på ett möte, och han kom hem med överblivna landgångar. Om ni kollar på det här fotot så ser ni ju klart och tydligt att det är både räkor och lax på mackorna.

LandgångOm jag äter en sån här till kvällsmacka så kan jag räkna idag som en fiskdag. Bara för att man redan har ätit middag betyder det inte att man inte får räkna den “andra middagen” som Fredrik Backman skulle kalla den.

Kvällsmackan blir nog inte förrän framåt elva. Jag måste smälta den första middagen innan jag kan ta mig an min fisk-middag, jag är nämligen proppmätt fortfarande.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *