Jag tror att jag ska skriva en bok

Ida gav mig en idé – jag tror att jag ska skriva en bok. Min tolkning av en modern Harlequin.

Den manliga hjälten heter Björn. Han är döpt efter djuret björn. Så att man ska förstå att han är stor och stark. Den kvinnliga hjältinnan heter Viola. Hon är döpt efter en blomma för att man ska tro att hon är en vän försvarslös varelse. Jag tror att ett stycke någonstans i boken ska låta ungefär så här.

Viola sitter tillbakalutad på en hård pinnstol och sippar på ett glas vin. Egentligen känner hon att hon borde flytta in i den mjuka soffan i vardagsrummet och lägga upp fötterna på bordet. Men Björn skvittrar så mycket vatten när han diskar, så hon sitter kvar för att kolla att han torkar bänken ordentligt när han är klar. 

Jag har inte kommit på någon handling ännu. Jag börjar med att utforma karaktärerna.

Vad tror ni? Låter det här som något ni saknar i bokhyllan? Om inget bokförlag vill ge ut den kan jag köra den som följetong här på bloggen också kan ni häfta ihop ert eget exemplar och ställa det bland de riktiga böckerna i bokhyllan.

6 thoughts on “Jag tror att jag ska skriva en bok”

 1. Vilken modern tvist, Björn diskar och Viola dricker vin:). Jag tycker att det låter mycket intressant och kommer naturligtvis att köpa. Kommer den också att ha inslag av din nya favorittriologi (FSoG)? I så fall kanske jag inte kommer att stå först i kön…

 2. Nästa stycke kan börja så här:

  “Så snart disken är klar ska de ägna sig åt sina heta, ångande, lustfyllda begär. När de varsamt knådar kakdeg tillsammans ska de peta varandra djupt i ögonen för att kunna tugga i sig så mycket som möjligt utan att den andra ser det. Alla vet ju att kakdeg är godast ogräddad.”

  Ska jag börja samla kapitlen redan nu eller vill du komma igång bättre med skrivandet först?

  1. Ooo, du är bra! Det där med kakdegen skulle jag aldrig ha kommit på, jag kanske snor det…
   Det är nog bäst att du väntar med att samla, om någon vill ge ut den vore det ju onödigt att slösa papper redan nu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *