Jag tycker inte att “dille” är rätt ord

Maken säger att jag alltid får “städdille” dagen innan jag ska åka bort. Det kan väl kanske hända att jag någon gång har rengjort ugnen kl tre på natten dagen innan vi ska åka på semester, men “dille” tycker jag faktiskt är att överdriva. Ordet “dille” insinuerar ju att det på något sorts sätt är något negativt.

Vem kan koppla av på semestern om ugnen är smutsig? Alla andra tidpunkter på året är jag helt relaxad med smutsiga ugnar men just på semestern vill man ju gärna att ugnen hemma ska vara ren. Om det då betyder att man får väldigt lite sömn innan man ska vara på flygplatsen klockan sju nästa morgon so be it.

Idag stod jag då där med min Ajax-flaska och skrubbade slasken också kommer maken och frågar vad jag gör. Jag förklarade att jag redan rengjort spishällen med ett rakblad och nu höll jag på och skrubbade bort missfärgningar mellan hålen i slasken.

Vet ni vad maken sa då? Han sa “Ja just ja, du åker ju bort imorgon. Nu förstår jag….”. 

Jag tycker att han har lite nedlåtande attityd till mina städprojekt. När skulle det bli städat mellan hålen i slasken om jag inte gör det dagen innan jag åker bort?

Ajax-flaska

One thought on “Jag tycker inte att “dille” är rätt ord”

  1. Jag tycker dille är helt rätt ord för ditt beteende… 😉

    Vi har som “regel” att den som åker bort får komma hem till ett välstädat hem. Åker vi båda bort så brukar vi städa innan avfärd, trevligare att komma hem till det. Men med städa menar jag att det gås ett varv med dammsugaren och nya sängkläder. Det du pysslar med är ju en flyttstädning! (ja, jag är nog inte så renlig av mig…)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *