Jag vet vad ni gjorde under julen

Tro inte att jag inte har märkt att ni har bortprioriterat mig på sistone. Jag vet minsann vad ni har håll på med. Ni har firat jul. Det vet jag för jag har Facebook. Inte för att ni alla är mina bästisar på Fejjan, men alla gör samma sak så jag vet ändå.

Jag ska sammanfatta för er vad ni har gjort.

Uppesittarkvällen

Ni satt uppe. Ni tittade på tv. Ni loggade in på Facebook och berättade vilket TV-program ni uppesittade till. Till alla som tittade på Bingolotto vill jag bara säga att ni måste sluta ta allt jag säger på sådant allvar. Jag kan faktiskt inte kolla om ni lyder.

Ni tjuvsmakade julskinkan. Ni laddade upp en bild på Instagram med hashtaggen #svingod. Om ni inte tyckte att den var god skippade ni Instagram. Vem laddar upp en fin bild på en julskinka och hashtaggar #svindålig liksom?!

Julskinka

Julafton

Ni steg upp. Ni tittade ut genom fönstret. Ni såg något. Vad vet jag inte exakt. Kanske ett träd, en stuga eller en snöhög. Vad ni än såg var det vackert. Och täckt av snö. Ni tog ett foto och la upp det på Facebook och skrev JULSTÄMNING!

Snöig stuga

Några timmar senare tog ni itu med julkorten. VEM har tid att sitta och skriva papperskort och betala för frimärken? Ni skickade en God Jul-hälsning till alla era bästisar på Fejjan. Om ni är talangfulla gjorde ni ett eget E-kort med er själva/era barn, eller så använde ni en app/websida. Ni som drack för mycket under uppesittarkvällen var för trötta för att pyssla med julkort så ni nöjde er med en helt vanlig statusuppdaterings-God Jul-utan-foto.

Ni slavade med att förbereda julmaten/slappade medan ni väntade på att åka till släktingen som slavade. Sen tog ni er Aladdin-ask under armen för att åka och belöna den som lagat maten/Sen bet ni ihop hårt medan ni tog emot en Aladdin-ask för alla era ansträngningar.

Ni bänkade er framför TVn för att titta på Kalle Anka. Ni hade hört att det var något halabalo om någon sorts svart docka, så ni ville se vad det handlade om. Sen satt ni där i en hel timma och väntade också hade de KLIPPT BORT DEN SVARTA DOCKAN! Ni blev asförbannade över att ni suttit där i en hel timme och sen fick ni aldrig se vad det var alla pratade om på Facebook!

Sen åt ni julmat. Ni tryckte i er så mycket mat att ni höll på att spy. Då öppnade ni knappen i byxlinningen och åt lite till. Ni åt och åt tills barnen i sällskapet höll på att förgås i längtan efter tomten. För tomten kommer inte förrän den sista ut-svultna släktingen har tryckt i sig mat för ett helt år. Ni loggade in på Facebook och berättade hur mätta ni var.

Vuxen tallrik

Tomten kom och delade ut julklappar. Ni loggade in på Facebook och la upp en bild på julbordet/era egna julklappar/barnens julklappar.

Vid sju-åtta tiden loggade ni i hemlighet in på Facebook trots att ni hade fått internet-förbud av någon omodern släkting, som fått nog av att alla satt och lekte med sina mobiltelefoner, och hävdade att julen handlar om att umgås med familjen på riktigt. Ni kollade vem som hade svarat God Jul på ert FB-julkort och scrollade igenom ert nyhetsflöde och lämnade en God Jul-kommentar till alla som hade lagt ut E-julkort.

På kvällen spelade ni sällskapsspel med familjen. Den som vann laddade upp ett foto på Facebook/Instagram med sin triumf, alla andra gick bara och la sig.

Juldagen

Ni steg upp och åt en smörgås med julskinka på. Er telefon hade slut batteri så ni la inte upp något foto på Facebook, men jag vet ändå att det var det ni åt.

På förmiddagen gick ni på en långpromenad med hunden/barnvagnen/hela släkten. När ni kom hem la ni upp ett foto på Facebook på er själva med rödbitna kinder och berättade hur många grader kallt det var ute just där ni var. Dessutom berättade ni att promenaden var nödvändig så att ni skulle kunna trycka i er en till hel årsförbrukning av julmat till middag.

På kvällen var ni antingen på er hemstads lokala favorithaks hemvändarkväll och kramade/ryggdunkade folk och sa ”Vad länge sen! Så kul att se dig, vad gör du nu för tiden?”.

Eller så satt ni hemma och tittade på när Pugh Rogefeldt höll på att explodera över att Magnus Uggla tog allt utrymme i ”Så mycket bättre – Återträffen”. När Uggla berättade att hans officiella FB-sida hade fått 70000 gillningar/kommentarer efter hans tolkning av ”Jag och min far” surfade ni in på hans FB-sida. Vad de flesta missade att uppmärksamma var att han inte sa under vilken tidsperiod. En del av er gillade eller kommenterade sidan. På så sätt blev hans uttalande en självuppfyllande profetia.

Annandagen

Då åkte ni på mellandagsrea och trängdes. Ni fyndade. Sen kom ni hem och läste i lokalbladet/kvällstidningarna att ni hade blivit blåsta.

Nu är julen slut för i år.

Nu är julen över

One thought on “Jag vet vad ni gjorde under julen”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *