Johnny Lestander finns på riktigt

Ni som bor i Norrbotten och läser insändarsidan i PT vet ju att den flitigaste insändarskribenten heter Johnny Lestander. Ibland har han insändare flera gånger i veckan. Jag har länge misstänkt att han inte finns på riktigt. Att det typ är PTs egna journalister som turas om att skriva i Johnnys namn för att det ska vara med en insändare om något ämne de vill belysa.

Johnny han tycker nämligen saker om allt möjligt. Det gör ju de flesta, men de flesta orkar inte skriva till lokaltidningen om det. Riktigt allt har han inte åsikter om, kan inte minnas att jag har läst någon insändare av honom om mode eller smink. Men politik och samhällsfrågor – då tycker Johnny något.

Så jag har tänkt som så att det måste vara helt omöjligt att en och samma person tycker så här mycket. Och skriver insändare till tidningen om det. Jag tänkte därför att det förmodligen bara var ett namn PT hade hittat på och sen använde flera olika journalister till att skriva i det namnet. Jag hade till och med funderat på om jag skulle skriva en egen insändare till PT och kräva att de bevisade Johnnys existens genom att intervjua honom och fråga honom var han får alla åsikter om så många olika saker ifrån.

Idag när jag hade läst Johnnys insändare om Warren Buffet tänkte jag att nu är det dax att ta reda på om Johnny finns på riktigt. Jag började som alltid med att googla.

Och se på fan – Johnny finns på riktigt. Han har en helt egen blogg som heter Ironisten. Det måste vara samma person, det vore för mycket av ett sammanträffande annars!

Ja nu vet ni det, om ni liksom jag har plågats av ovissheten om Johnnys verkliga existens.

2 thoughts on “Johnny Lestander finns på riktigt”

  1. I´m alive, I´m alive även om jag varit det länge. Som efternamnet antyder så är född i Norrbottens inland eller rättare sagt i Lappland och då i Arjeplogs kommun för ett antal år sedan. Jag har faktiskt åsikter även om smink och mode med sådana insändare skulle aldrig komma in i Piteåtidningen eftersom de ju har ett insändaransvar. Så nu vet ni att I´m alive.

    1. Jag tycker att det är lite skandalöst att PT refuserar insändare om lättviktiga ämnen som mode och smink! Du kan gästblogga om dina åsikter i dessa ämnen här om du vill?!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *