K som i Kallt

Jag har på mig jeggings och mjukbyxor, en t-shirt, en fleecetröja och en collegetröja. Maken säger att jag måste vara sjuk. Jag är inte sjuk, jag är inte som maken, jag blir nämligen inte sjuk av att någon hostar i nästa kvarter. Det är faktiskt kallt i lägenheten. Nitton grader är inte en rimlig inomhustemperatur.

Vi såg klart Frost för att försäkra oss om att den hade ett lyckligt slut och det hade den. Jag tittade också. Det sprutade Disney-glitter i luften och Elsa och Anna kramades och var glada.

Fast innan vi såg klart filmen så sov gullefjunet i över två timmar. Sen tog det två timmar längre än vanligt att natta henne så i slutändan gick det jämt upp.

Vi har byggt ett Mus-hus.

Mushus

Imorgon när jag kommer hem från jobbet kommer säkert alla tomtar ha flyttat in i Mus-huset också har jag inget julpynt alls kvar på fönsterbrädan. Jag har inte hängt upp några julgardiner i år. Det kändes som alldeles för mycket jobb med att byta gardiner som ändå ska ner igen i februari. Jag tycker att det är liten vits att hänga upp julgardiner när julpyntet ändå hela tiden ligger nerbäddade i servetter eller handdukar sovsäckar i bokhyllan eller i någon låda för att “de inte kan sova annars”. Det känns som att det här med att ha fint julpyntat är något som får ta paus i några år för just nu känns det mest som att julpyntet skräpar ner mer än att ge julstämning.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *