Kjol på skrivare

Ni undrar varför det ligger en lila kjol på vår skrivare.

Kjol på printer

Jag förstår att ni undrar. Det är inte en naturlig plats för en kjol. Jag kan förklara.

Det här är den lila kjolen som gullefjunet tog på sig i morse. Efter dagis var den jättesandig. Så jag sa såhär. “Ta av dig kjolen och ta på en annan så att vi inte får sand i sängarna och soffan”. För hon gillar att hoppa ungen, och golvet duger inte så hon hoppar alltid på möbler.

Jag brukar säga till henne att inte hoppa på möbler för när mamma var liten så hoppade mamma i en soffa och ramlade och hackade fast framtanden i vardagsrumsbordet och när mamma ställde sig upp satt tanden kvar i bordsskivan. Varje gång jag säger det kryper ungen upp i knät på mig och glor in i munnen på mig och säger “Vilken tand var det mamma, kan du peka?”. Jag talar alltså för döva öron.

Så eftersom jag vet att hon i alla fall kommer att hoppa på möblerna sa jag till henne att byta kjol. Hon tog av sig den och lämnade den på hallmattan. Då kom maken och tyckte att den inte skulle ligga där så han tog upp den och la den på skrivaren istället.

Det är därför det ligger en lila kjol på skrivaren och nu har vi sand i skrivaren istället för i sängen eller soffan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *